Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Előrejelzések

Időjárás

A jelentősebb lehűlés még várat magára

Az időjárás továbbra is az enyhébb vonalat képviseli majd a következő napokban. Karácsony időszakát követően már pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de a jelentős lehűlés még várat magára. A nappali maximumok 2 és 13 °C között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek -7 és 0°C között alakulnak.


Forrás: OMSZ

December 26. (hétfő)
A legtöbb helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján maradhat tartósan borult, párás az idő. Estétől észak felől újra vastagszik a felhőzet. A szitálás mellett helyenként gyenge eső előfordulhat. A délies szelet akár több helyen kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 8 és 15, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 7 fok között várható.

December 27. (kedd)
Egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főleg a délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek, a nap második felében pedig nyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. A nap első felében szórványosan, délnyugaton több helyen is előfordul eső, zápor, délutántól már csak egy-egy zápor valószínű, esetleg északkeleten – főleg hegyekben – hózápor, éjszakától jelentéktelen ónos eső. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

December 28. (szerda)
Helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Éjjel, reggel főként északkeleten köd is lehet, amely néhol meg is maradhat. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +2, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

December 29. (csütörtök)
Napos és felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, estétől hazánk nagy részén meg is vastagodhat a felhőzet, beborulhat az ég. Estig számottevő csapadék nem valószínű. Éjjel nyugatról kelet felé vonulhat egy csapadékzóna. A déli, délnyugati irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A hajnali -6, +2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.

December 30. (péntek)
Északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet, de főleg az északkeleti, illetve a délnyugati megyékben lehetnek erősen felhős, párás körzetek is, ködfoltokkal. A nap első felében délkelet felé elvonul egy csapadékzóna, második felében legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol átmenetileg megerősödhet. Hajnalban -1 és +7, kora délután 4 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

December 31. (szombat)
Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős, sokfelé párás idő valószínű, ködfoltokkal. Helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -1 és +7, a maximum 5 és 15 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb idő.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés