Előrejelzések

Időjárás

A hét közepéig eső, aztán napsütés és meleg jön

A jövő hét első felében esőt, szelet ígér a meteorológia, de a csütörtöktől várhatóan felszakadozik a felhőzet, és derült napos, meleg idő vár ránk

Létrehozva:

|

Hétfőn erős gomolyfelhő-képződés várható, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Kedden a rövid napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé alakul ki zápor, zivatar, heves zivatar is lehet. A déli, délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúl északi részén északnyugatira fordul, zivatarban is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Szerdán eleinte sok lesz a felhő, és többfelé várható eső, zápor, keleten még néhol zivatar is lehet, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Csütörtökön a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Élénk lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook