Aktuális

Időjárás

őszies, esős idő, helyenként viharos széllökésekkel

Már csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre tartja fenn a piros riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható extrém mennyiségű eső miatt, az ország nagy részén másodfokú, narancs riasztás van érvényben. A helyenként viharossá fokozódó szél miatt szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Létrehozva:

|

Túlnyomóan borult lesz az ég, napközben csak az Alföldön vékonyodhat el, esetleg itt-ott rövid időre fel is szakadozhat a felhőzet. Továbbra is több hullámban várható intenzív csapadék. Az eső, zápor mellett helyenként zivatar is valószínű. Az erősebb csapadékhullás zónája délelőtt egyre inkább már a Dunántúl keleti felén, Alföld északi részén, Északi-középhegységben valószínű, majd átmenetileg csökkenhet a csapadékhajlam. Késő délutántól, estétől a valószínűbb forgatókönyv szerint kiemelten az északkeleti országrészben lehet jelentős csapadék. Szombat éjfélig az Alföldön, illetve a Dél-Dunántúlon több helyen 50 mm fölötti csapadékmennyiség is valószínű.

Többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten időnként viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de eleinte az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. A nap második felében veszít erejéből a szél, legtovább nyugaton lehet viharos a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a Nyírségben 25 fok is várható. Késő este 14, 19 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook