Aktuális

Időjárás

Nyári idő, de futó zápor jöhet

Délutánig a Dunántúl nyugati felében valószínű több helyen is zivatar, ettől a térségtől kelet felé haladva egyre csökken kialakulásuknak az esélye. A Tiszántúlon egész nap a napsütésé marad a főszerep. A légmozgás nem lesz jelentős, csak zivatarok környezetben lehetnek erősebb lökések.

Létrehozva:

|

A Dunántúlon sok lesz a felhő, és főként a nyugati felén több helyen további záporok, szórványosan zivatarok várhatóak lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal. A zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (~20-30mm rövid idő alatt), másodsorban szélerősödés kísérheti. A keleti országrészben gyengén, illetve közepesen felhős ég valószínű, és csak kevés helyen lehet csapadék.

A változó irányú szél mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében számíthatunk átmeneti szélerősödésre. A délután második felében mindenütt megnyugszik a légkör. Éjszakára kiderül az ég.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel a Dunántúlon, a magasabbakkal a Tiszántúlon. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook