Aktuális

Időjárás

Nem várható csapadék, a délnyugati szél megerősödik

Érdemes kihasználni a jelentősen még nem romló időjárási körülményeket, mert a hét második felében már sokfelé eshet, az esőt néhol havas eső is felválthatja, és többfelé 10 mm-nél nagyobb mennyiség valószínű. Legtöbb helyen fagymentesek maradnak az éjszakák, a fagyzugos helyeken, derült éjszakákon csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

Létrehozva:

|


fotó: 123rf

Kontinensünk nagy részén ciklonok és azok frontjai alakítják az időjárást. Hatásukra a gyorsan mozgó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, de időnként hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte egyre szárazabb, majd váltakozó nedvességtartalmú, továbbra is enyhe léghullámok érkeznek.

Kedden kezdetben napos, fátyolfelhős, illetve borongós, ködös tájak egyaránt lesznek, az ország legnagyobb részén kisüt a nap. A déli óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és akkor elszórtan – főként az ország északi felében – eső, zápor is kialakulhat. Elsősorban a Tiszántúlon és az északi megyékben élénkül meg a délnyugati szél, de a magasabban fekvő helyeken erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután többnyire 13 és 19 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő.

agrotrend.hu / mti

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook