Aktuális

Időjárás

Napos idő lesz, kánikula

Várhatóan folytatódik, sőt fokozódik a hőség. Jellemzően derült időre van kilátás, csak az Alföldön lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott néhol zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás mérsékelt marad.

Létrehozva:

|

Anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, egyre szárazabb, melegebb levegő áramlik térségünkbe.

Napos időre számíthatunk, csak az Alföldön lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint egy-egy helyi zivatar kialakulása kis valószínűséggel elsősorban az Alföld délkeleti, keleti részén, esetleg a Dunántúl déli határvidékén lehetséges a délutáni, kora esti órákban. Az esetlegesen kialakuló zivatarokhoz viharos (>60 km/h) szél, rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék és jégeső is társulhat, de hevesebb kísérőjelenségek kialakulása kevésbé valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Az ország keleti, délkeleti felén a napi középhőmérséklet egyre többfelé eléri a 25, 26 fokot (a fővárosban is, de Pest megye nagyobb részén még a hűvösebb reggelnek köszönhetően nem).

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook