Aktuális

Időjárás

Még nem vált – ködös, szürke, többnyire fagyos lesz a hétfő

Hétfő estig hazánk időjárásában jelentős változás nem várható, borult és derült területek egyaránt előfordulnak majd, továbbra is anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását.

Létrehozva:

|

A Dunántúl nagyobb részén borult, párás, foltokban ködös idő valószínű, de elsősorban Dunától keletre felhőmentes területek és időszakok is lehetnek. Jelentős csapadék továbbra sem lesz, de a borult tájakon hószállingózás, ónos szitálás, zúzmara lerakódás előfordulhat.

A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik.

A hőmérséklet csúcsértéke -4 és -9 fok között alakul. Késő estére -6 és -15 fok közé hűl le a levegő. Észak-Magyarországon, az Alföld északi részén többfelé -15 alatt alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, citromsárga figyelmeztetés érvényes a következő megyékre a hideg miatt:

Távolabbi kilátások keddtől péntekig: többnyire borult, párás idő várható, az időszak végén szakadozhat fel nagyobb területen a felhőzet. Többfelé valószínű csapadék; havazás, majd az Északi-középhegység kivételével egyre inkább ónos eső, eső. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 80 százalékán lehet.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook