Aktuális

Időjárás

Jönnek-mennek a hidegfrontok

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását hidegfront alakítja, többfelé számíthatunk esőre, záporra, az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. Csökken a hőmérséklet, hűvös napunk lesz.

Létrehozva:

|

Változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, több napsütés a Nyugat-Dunántúlon és az Alföld keleti, északkeleti részein lehet. Délelőttig főként a Balaton és Tisza vonala közt várható eső néhol jelentősebb mennyiségben, majd napközben legnagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén és a középső országrészben alakulhat ki zápor, délelőtt délnyugaton esetleg zivatar. Késő estére csökken a felhőzet, és mindenütt megszűnhet a csapadék.

Az északnyugati, északi szél egyre többfelé feltámad és megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Bakonyban viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között valószínű, de Szabolcsban 13, 14 fok is lehet. Késő este jellemzően 5 fok köré hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások szombattól keddig: az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés mindenütt várható. Néhol zápor előfordulhat. Eleinte erős, helyenként viharos lesz az északi szél, majd mérséklődik a légmozgás. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook