Aktuális

Időjárás

Főleg a Dunántúlon várható zivatar

Borongós, meleg idő lesz vasárnap, a Dunántúl nagy részén, az Északi-középhegység nyugati tájain, és Duna-Tisza közén alakulhatnak ki zivatarok.

Létrehozva:

|

A Dunántúlon egyre több felhőre, a déli részeken hosszabb, az északin rövidebb napos időszakokra számíthatunk. A Dunától keletre a gomolyfelhő-képződés mellett jellemzően sok napsütés valószínű. Vasárnap a Dunántúl nagy részén, az Északi-középhegység nyugati tájain, és Duna-Tisza közén alakulhatnak ki zivatarok. Zivatarok kialakulásához a egkedvezőbb feltételek a Dunántúlon lesznek. Az ország nyugati felében estig bezárólag viszonylag sok helyen várható átmeneti zápor, zivatar, lokálisan jelentős mennyiségű esővel, kelet felé haladva jelentősen csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége.

A főváros térségében, az Északi-középhegység és Duna-Tisza köze nyugati részén még szórványosan, ettől keletre már csak elvétve fordulhat elő csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtöbb helyen 28 és 33 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek a felhősebb nyugati körzetekben, a legmelegebb a Dél-Alföldön várható. Késő estére 21, 27 fokig hűl le a levegő.

agrotrend.hu/ OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook