Aktuális

Időjárás

Borús, esős, szeles idő

Erősen felhős, illetve borult idő várható, az Alföld északi részén és a Nyugat-Dunántúlon lesz vékonyabb a felhőzet. Ott csökken a csapadék előfordulásának esélye, majd a nyugati határvidéken pár órás napsütésben is bízhatnak a délután folyamán. Többségében ismétlődő jelleggel alakul ki eső, zápor, a középső és a keleti megyékben jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Létrehozva:

|

Napközben is folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, az Alföld északi részén és a Nyugat-Dunántúlon lesz vékonyabb, időnként szakadozott a felhőzet. A középső és a keleti megyékben ismétlődő esőre, záporra, helyenként zivatarra kell számítani, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra, néhol felhőszakadásra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az esti órákig elsősorban a Dunától keletre területi átlagban is jelentős, 20 mm körüli csapadékösszeg hullhat 24 óra alatt.

A Nyugat-Dunántúlon napközben jelentős eső már nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérik erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17, 23 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 25, 26 fok is lehet. A Szécsény-Budapest-Baja vonalban várható a leghűvösebb. Késő estére 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook