Aktuális

Időjárás

Az idei nyár legnaposabb hétvégéje várható

Eseménytelen időjárással búcsúzik az idei nyár. A magasban egyre nagyobb térségben érvényesülő melegedés, és az ennek hatására kiépülő anticiklon miatt igen messzire kell utazni ahhoz, hogy kiterjedt felhőzettel, csapadékkal találkozzunk.

Létrehozva:

|

A hőingás azonban ilyen időjárási helyzetben és az évnek ezen szakában igen nagy, ezért a korán kelők sokfelé hűvös, az északi völgyekben élők pedig kifejezetten hideg hajnalt tapasztalhatnak.

Napközben napos, csapadékmentes idő várható, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen. Elsősorban az Alföldön és a főváros térségében időnként megélénkül a keleti szél. Veszélyes időjárási jelenség nem várható.

A hőmérséklet délután 26 és 31 fok közt várható. Késő estére általában 17 és 24 fok közé csökken a levegő hőmérséklete.

A hétvégén egy fölöttünk elhelyezkedő anticiklonnak köszönhetően szinte felhő sem lesz felettünk, szombaton és vasárnap is derült, napos száraz időre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a Kisalföldön élénkül meg időnként a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalonként többnyire 10 és 17 fok között alakul, csak a hidegre érzékeny helyeken lehet ennél kissé hűvösebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 28 és 32 fok között valószínű.

Hétfőn még továbbra is napos, meleg, száraz idő valószínű, majd kedden egy hidegfrontnak köszönhetően átmenetileg több felhő lesz az égen, és zápor, zivatar is lehet.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook