Gépesítés

Új vezetője van a COMEXPOSIUM Mezőgazdasági gépgyártás és Építőipar részlegének

Létrehozva:

|

A 49 éves Christophe Lecarpentier-t nevezték ki a COMEXPOSIUM csoport Mezőgazdasági gépgyártás és Építőipar részlegének vezetőjévé. Ehhez a területhez tartoznak a SIMA, a SITEVI és az INTERMAT szakkiállítások.
A közel 30 éves, mezőgazdasági és építőipari szektorokban szerzett tapasztalata révén kiválóan ismeri mind a gyártókat, mind a kapcsolódó piacok kereskedelmi hálózatait. Ismereteit szívesen kamatoztatja majd a három – a maga nemében piacvezető, és a szakmai kiválóságot képviselő – szakkiállítás sikere érdekében.

 Az iparágon és ökoszisztémáján belüli promóció, marketing és rendezvények terén szerzett tapasztalata szintén nagy előny, amely a pozícióját erősíti majd az ágazat minden szereplőjének mozgósításában, összehívásában – hogy megismerhessük a szakemberek piaci igényeit és a legújabb technológiai innovációkat, megoldásokat.

A naptára máris gyorsan telik a közelgő három nemzetközi rendezvény miatt, melyek célja az adott ágazat minden szereplőjének megszólítása, megszólaltatása, és velük egy közös jövőkép kialakítása.

Három hónap múlva a SITEVI, a bor-, a faiskolai és az olajbogyó-termesztési ágazat nemzetközi szakvására hozza majd össze a szakembereket azzal a közös céllal, hogy innovatív megoldásokat találjanak az éghajlatváltozásra.

2024 áprilisában az INTERMAT, a fenntartható építési megoldások és technológiák bemutatója az egész iparág „kirakata” lesz, amelynek egyik célja a szén-dioxid-mentesítés kihívásaira adandó közös válasz formálása, illetve az építőipari innovációs lendület erősítése.

2024 novemberében a SIMA, a termelékeny és fenntartható mezőgazdaság megoldásait és technológiáit bemutató nemzetközi kiállítás a gazdálkodók és a gyártók hangja kíván lenni az ökológiai és digitális átállás, illetve a robotizáció kihívásainak való megfelelésben.

 

Christophe Lecarpentier karrierje

Christophe Lecarpentie a Párizsi Kereskedelmi Kamara egyik főiskolájának (CPSS Trudaine) nemzetközi kereskedelem szakán szerzett diplomát 1995-ben, de azóta elvégezte az HEC vezetőképző programját (2003), valamint egy angol-amerikai szervezésű kereskedelem és marketing programot is.

Christophe Lecarpentier 1996-ban kezdte pályafutását értékesítési képviselőként, majd 1998 és 2005 között európai értékesítési igazgatóként dolgozott egy amerikai székhelyű építőipari, mezőgazdasági, kertészeti haszon-gépjárművekbe való üléseket gyártó cégnél, a MILSCO Mfg Co vállalatnál.

Pályafutását a JCB-nél (építőipari és mezőgazdasági gépek, újrahasznosítási megoldások) folytatta: 2005-től 2011-ig termékmenedzserként, 2011-től 2020-ig marketingigazgatóként dolgozott, 2020-tól 2023-ig pedig már zónaigazgatóként felelt Észak- és Nyugat-Afrikában a koncessziós partnerekért.

 

Christophe Lecarpentier üzenete

Nemzeti és nemzetközi tapasztalatom lehetővé tette, hogy számos gyártóval dolgozzak együtt, mind a terméktervezés/innováció, mind a forgalmazás szintjén (termékbevezetés, promóció, hálózatépítés, forgalmazási hálózatokon keresztüli értékesítés). Meggyőződésem, hogy a szakkiállítás kulcsszerepet játszik a termékek promóciós folyamataiban, és alig várom, hogy egész iparágakkal dolgozhassak együtt. Nagy lelkesedéssel veszem át a Comexposium Mezőgazdasági gépgyártás és Építőipar részlegének vezetését.

A COMEXPOSIUM a világ egyik vezető rendezvényszervezőjeként szakmai közösségeket támogat. A Comexposium több mint 150 rendezvényt szervez a szakemberek és a nagyközönség számára, több mint 10 tevékenységi területet lefedve (mezőgazdaság/élelmiszeripar, kiskereskedelem/digitális média, divat/kiegészítők, szabadidő stb.). A csoport az év 365 napján, 22 országban 48 000 kiállítót és 3,5 millió látogatót köt össze. A Comexposium élményt és fórumot jelent: rendezvényei (SIAL, All4Pack emballage paris, Paris Retail Week, One to One Monaco & Biarritz, Foire de Paris, Rétromobile…) egész évben hatékony és célzott, többcsatornás találkozási lehetőséget jelentenek minden látogató számára.

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook