Hírek

Traktort, gépet venne, eladna? Rövidesen startol a Traktorpool!

Az Európában több helyen piacvezető mezőgazdasági gépkereső portál, a Traktorpool erősíteni fogja magyarországi jelenlétét. Augusztus 1-jétől új partnerrel, az agrotrend.hu agrárgazdasági szakportállal működik együtt, az erről szóló megállapodást Marco Laukötter, az LV digital GmbH ügyvezetője és Mátrai Zoltán, az agronline.hu Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. A Traktorpool weboldalon jelenleg több mint 130 ezer használt és új mezőgazdasági erő- és munkagépet kínálnak eladásra magánszemélyek, illetve kereskedők. Marco Lauköttert az együttműködés részleteiről kérdeztük.

Létrehozva:

|

Marco Laukötter és Mátrai Zoltán

Mi az, amit érdemes tudni a Traktorpool-ról?

– A Traktorpool weboldal 2000-ben indult Németországban. A digitális piacot vizsgálva úgy láttuk, egyre nagyobb jelentősége lesz a hirdetéseknek, ezért hoztuk létre a weboldalt, mint online piacteret.
A számításaink beigazolódtak, a Traktorpool azóta a piacvezető gépkereső oldallá vált sok helyütt Európában. Több mint 2,5 millió látogatást és több mint 25 millió oldalletöltést regisztrálunk havonta. Az oldal látogatói, hirdetői nemcsak Németországból érkeznek, hanem minden olyan országból, ahol jelentős a gazdaságon belül a mezőgazdaság súlya. Így például Franciaországból, Hollandiából, Lengyelországból stb.
Mivel azt láttuk, hogy a kereslet, az érdeklődés több helyről érkezik, az oldalt is ennek megfelelően alakítottuk ki. Több európai partnerrel dolgozunk együtt különböző formákban; van ahol az oldal önálló üzemeltetésben működik, és vannak olyan országok, ahol együttműködésben velünk, az anyavállalattal. Ennek köszönhetően a Traktorpool tartalma, vagyis a gépkínálat 23 nyelven érhető el, így a gazdáknak, kereskedőknek igazán könnyű dolguk van.

Melyek az oldal „erősségei”a többnyelvűség mellett?

– A Traktorpool-t úgy fejlesztettük, illetve fejlesztjük folyamatosan, hogy a Google keresőre legyen optimalizálva, így annak találati listájában a hirdetéseink mindig előkelő helyen szerepelnek. Fontos megemlíteni azt is, hogy az oldal működik mobiltelefonról is, azaz reszponzív. Azt látjuk ugyanis, hogy a látogatások több mint fele már okostelefonokról érkezik, hiszen a gazdák idejük nagy részét a földeken töltik.
Erős a jelenlétünk a közösségi médiában is, különösen a Facebook-on. Ennek az a célja, hogy kialakítsunk egy kötődést a weboldalhoz, és ha valaki gépet szeretne eladni vagy venni, akkor elsőként a Traktorpool jusson eszébe.
E mellett pedig érdemes elmondani, hogy nagyon egyszerű és logikus az oldal használata a gazdáknak és a gépkereskedőknek is.

Ha meg kellene győznie, hogy a Traktorpool-on hirdessem meg az eladó gépeimet, mivel érvelne?

– Azzal, hogy itt a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogja adni. Vagy a helyi piacon, vagy akár külföldre.

Miért érdekes az önök számára a magyar piac?

– Egy fejlődő agrárpiacról van szó megítélésünk szerint, mind a gazdálkodók, mind pedig a kereskedők tekintetében. Azt gondoljuk és az a nemzetközi tapasztalatunk is, hogy ahhoz, hogy a gépkereskedők sikeresek legyenek, digitális platformokon is meg kell szólítaniuk ma már a gazdákat. Ebben Magyarország talán egy kicsit le van maradva Németországhoz képest, de ezzel a piacvezető megoldással a hátrány ledolgozható.

Milyen célokat tűztek ki a magyar oldallal kapcsolatban?

– Azt szeretnénk elérni természetesen, ami már más országokban is sikerült: piacvezetőkké válni.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook