Hírek

Több millió méh esett le egy teherautóról

Létrehozva:

|

Michael Barber méhész szerdán reggel arra ébredt, hogy több hívást is kapott a segítségét kérő rendőröktől, miután ötmillió méh esett le egy teherautóról Kanadában.

A kaptárakat éppen szállították, amikor a rögzítő hevederek meglazultak, és a ketrecek kicsúsztak a helyükről és a méhek elszabadultak. Az autósokat felszólították, hogy tartsák felhúzva az ablakokat, a gyalogosokat pedig, hogy maradjanak távol.

AZ ONTARIO ÁLLAMBELI BURLINGTONBAN TÖRTÉNT JELENET SEMMIHEZ SEM HASONLÍTHATÓ, AMIT A MÉHÉSZ 11 ÉVES PÁLYAFUTÁSA SORÁN TAPASZTALT.

Barber elmondta, hogy helyi idő szerint reggel 7 óra körül kapott először a hívást a helyi rendőrségtől, akik arról tájékoztatták, hogy baleset történt, amelynek következtében méhkaptárak szóródtak szét az úttesten.

Ezzel egy időben a rendőrség nyilvános felhívást tett közzé a közösségi médiában, amelyben felszólította az embereket, hogy maradjanak távol az érintett területtől.

A méhek a kaptárakban egy teherautó hátuljára voltak felpakolva és a telelőhelyükre szállították őket, amikor a baleset történt – írta a BBC.

Amint Barber értesült az esetről, felhívást intézett más méhészekhez további segítségért.

VÉGÜL KÖRÜLBELÜL EGY TUCAT MÉHÉSZ SEGÍTETT A ROVAROK BEFOGÁSÁBAN.

A méhek és kaptáraik 400 méteres körzetben szóródtak szét. A közeli autókon és postaoszlopokon néhány fiatalabb méh csoportosult, ami akkor szokott előfordulni, amikor biztonságot keresnek.

Néhány óra elteltével a méhek többsége megtalálta a kaptárját, de néhány száz méh nem élte túl a balesetet

– mondta Barber.

Néhány méhészt is megcsíptek. A mentősök a közelben voltak, sérüléseiket azonnal ellátták.

A TEHERAUTÓ VEZETŐJÉT TÖBB MINT SZÁZSZOR CSÍPTÉK MEG, MIVEL NEM VISELT TELJES VÉDŐRUHÁZATOT.

A mentőszolgálat és a rendőrség hálás a sok helyi méhésznek, akik a rovarok és a lakosság biztonságáért dolgoztak.

agrotrend.hu / Origo

Hirdetés

Fókuszban

Facebook