Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Tenni kell a magyar lovaskultúra fennmaradásáért

A magyar lovasoktatás megújítását és a lovas sportok fejlődését is szolgálja, hogy a Kecskeméti Hírős Lovarda üzemeltetését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem veszi át – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető az átadási rendezvényen kiemelte, hogy a kormány a magyar lovas kultúrát szem előtt tartva alkotta meg a Kincsemről elnevezett Nemzeti Lovas Programot, amely 2012-ben hatályba is lépett. A kezdeményezés fő célkitűzéseiként többek között az állami ménesek egységes és hatékony állami irányításának megteremtését, a kiemelt létesítmények fejlesztését és a lovas rendezvények támogatását is megjelölte. Nagy István szerint azzal, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem átveszi az államtól a Kecskeméti Hírös Lovarda működtetését egy újabb fontos határkőhöz érkeztünk. Az átadás ugyanis a magyar lovas hagyományaink megőrzése és a lovas sportágak további fejlődése szempontjából is kiemelten fontos.

Forrás: pixabay.com

A miniszter kitért arra is, hogy a felsőoktatási intézményben már most is működik alapdiplomát adó lovasedzőképzés, de eddig az egyetem nem rendelkezett a fenntartásában lévő olyan gyakorlati képzési hellyel, ahol a legmagasabb szintű oktatás is megvalósítható. A kecskeméti komplexum pedig lovascentrumként működhet tovább. Nagy István kifejtette az agrártárca elkötelezett amellett, hogy minden járásban lehetővé tegye a lovasoktatást és a lovas sportok gyakorlását a diákok számára. Ebben a munkában fontos szerepet játszik a Kecskeméti Hírös Lovarda működtetése is, hiszen a lovak szeretete génjeikben rejtőzik – fűzte hozzá az agrártárca vezetője.

agrotrend.hu / Magyarország Kormánya

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés