Hírek

SAATEN-UNION: TÖBB TERMÉS, NAGYOBB BIZTONSÁG AZ őSZI KALÁSZOSOK TERMESZTÉSE SORÁN IS

A SAATEN-UNION nemesítési tevékenysége szinte a teljes szántóföldi kultúrnövény spektrumra kiterjed. Innovatív fajtáinkat és hibridjeinket Európa egyre több országában termesztik megelégedéssel. Így őszi kalászos gabona fajtáink és hibridjeink szerepe is dinamikusan növekszik Európa vetőmagpiacán.

Létrehozva:

|

A SAATEN-UNION nemesítői számára már jó ideje a termésbiztonság, a széles körű ökológiai alkalmazkodóképesség és a stressz-tűrés a meghatározó szelekciós kritériumok. Célkitűzésünk, hogy az új, széleskörű genetikai változatosságot a lehető leggyorsabb nemesítési és biotechnológiai eljárásokkal „rögzítsük” fajtáinkba. A dihaploid nemesítési technológia európai éllovasaként másoknál gyorsabban tudunk reagálni a változó környezeti feltételekre.

A SAATEN-UNION európai vizsgálati hálózatát is jelentősen bővítette az elmúlt időszakban azért, hogy a nemesítési eljárás valamennyi ígéretes fajtajelöltje a lehető legszélesebb körű stressz-vizsgálaton igazolja alkalmasságát. Csak így sikerülhet olyan gabonafajtákat ajánlani a hazai termelők számára, amelyek széles ökológiai alkalmazkodóképességgel, nagyfokú szárazságtűréssel és betegség-ellenállósággal, továbbá jó állóképességgel biztosítják a jövedelmező termesztést, a változó termesztési körülmények között is. Ennek eredményeképpen évről évre, így idén is több újdonsággal jelentkezünk.

őSZI BÚZA FAJTÁK. MINőSÉG ÉS MENNYISÉG ZSENIÁLIS KOMBINÁCIÓBAN.

GENIUS. Exportképes minőség meghökkentő mennyiségben, kiegyensúlyozott agronómiai tulajdonságokkal és kimagasló stressz-toleranciával.

FLORIAN. A legintenzívebb területek új csillaga, termőképességben kiemelkedő, minőségben stabil teljesítménnyel.

POTENZIAL. A teljesítmény új dimenziója, egy csúcspotenciállal felvértezett minőségi búzafajta.

JAFET. Alacsony szalmájú, szálkás típus, kiváló alkalmazkodóképességgel, még extenzív körülmények között is megbízható hozammal.

LENNOX. Járóbúza, rendkívül széles vetésidő intervallummal, nagy termőképességgel és kimagasló minőséggel, továbbá kiváló állóképességgel és betegség-ellenállósággal.

őSZI BÚZA FAJTÁK. HA ÖN MÉG TÖBBET SZERETNE.

MULAN. Csúcshozam minden körülmények között, még megkésett vetésidő esetén is kiváló alkalmazkodóképességgel.

QUEBON. Kipróbált teljesítmény meglepetések nélkül, a kiemelkedő hozam és minőség ráadásul szemet gyönyörködtető habitussal párosul.

CHEVRON. A mennyiség már nem kérdés, az intenzív növényvédelmet meghálálva viszont hallatlanul sokat ad.

ORTEGUS ÚJ! A 2010–2012. évi hivatalos fajtaminősítő kísérletek győztese rel. 109%-os termésteljesítménnyel, kiváló állóképességgel, stabil malmi minőséggel, változó körülmények között is.

HIBRIDBÚZÁK. STRESSZ-TűRÉSBEN NINCS KÜLÖNB.

HYSTAR. A legkorábbi csúcstermő hibridbúza, a legintenzívebb termesztési környezetben is jó betegség-ellenállósággal.

HYLAND. Intenzív és extenzív viszonyok között is megállja a helyét, malmi minőségben a legkiválóbb betegségtoleranciával rendelkezik.

Saaten-Union - Hyland

HYBERY. A bokrosodó és kompenzációs képesség bajnoka, hatalmas terméskilátásokkal és jó minőséggel.

HYXPRESS ÚJ! HYXTRA ÚJ! HYTECK ÚJ! Újgenerációs hibridek, még több terméssel és még nagyobb stressz-tűrő képességgel.

TURBÓHIBRIDEK. ROZSTERMESZTÉS ÚJRAGONDOLVA.

SU MEPHISTO. Igen nagy és stabil szemtermés, továbbá korai, nagyon biztos szemtelítődés párosul a kiemelkedő lisztharmat-ellenállósággal és jó állóképességgel.

SU PHÖNIX. Akár teljesnövény szilázs célra is vethető, korai érésű, stabil szárú, egészséges levélzetű hibrid, amely szemesként is kimagasló terméspotenciállal rendelkezik.

SU SANTINI ÚJ! A legnagyobb termést adó hibridünk, a stressz-termőhelyeken is kiemelkedő termésstabilitással és valamennyi rozs közül a legjobb betegség-ellenállósággal.

őSZI ÁRPA. A CSÚCSOK CSÚCSAI.

LAVERDA. Kiegyenlített teljesítményű, többsoros kalásztípusú, piacvezető fajta, amely Európa meghatározó fajtája is egyben.

SCARPIA. Szárazságtűrésben és télállóságban is kiváló, az adaptációs képesség etalonja.

ANTONELLA ÚJ! A többsoros csúcstermő, kiváló betegség-ellenállósággal, valamennyi termőhelyre.

LINDSAY ÚJ! Kétsoros őszi árpa stabil minőséggel és nagy produktivitással.

TRITIKÁLÉ. JÖVEDELMEZő A GYENGÉBB TALAJOKON IS.

TULUS. Kiemelkedő teljesítmény, kiváló betegség-ellenállósággal.

PERFEKT. Termésbiztonsága és kiegyensúlyozott agronómiai tulajdonságai miatt a legjobb alternatíva szélsőséges körülmények között.

A SAATEN-UNION közkedvelt és már Magyarországon is bevált kalászos gabona fajtáinak köre tehát tovább bővül az idei vetési szezonra. Az új, ki emelkedő minőségű búzafajtáink mellé felsorakoznak a hibridbúzák legújabb generációjának képviselői is. Biztosak vagyunk abban, hogy a termelők számára megtérülő befektetés, ha élnek a nemesítés kínálta előnyökkel és fajtáink fémzárolt vetőmagjának használatával alapozzák meg sikeres gabonatermesztésüket.

Blum Zoltán
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook