Hírek

Újabb agrárkiviteli lehetőségek nyílnak Oroszország felé

Magyarország számára több milliárd euró értékben nyílnak újabb agrárkiviteli lehetőségek Oroszország felé – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Létrehozva:

|

A miniszter a gyulai és a hazai húsipari termékek orosz piaci lehetőségeiről szólva kifejtette: az agrárkivitelről magas szinten egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi moszkvai látogatása során Vlagyimir Putyin elnökkel és Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszterrel.

Beszámolt róla, hogy vasárnap Moszkvába utazik, személyesen vesz részt a hétfőn megnyíló moszkvai Prodexpo Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Kiállításon. Az orosz társtárca miniszterével, Nyikolaj Fjodorovval áttekintik a következő időszak feladatait, többek között szó lesz a kapcsolatok továbbfejlesztéséről, az eddigi döntések realizálásáról, az agrárágazat újabb lehetőségeiről.

A miniszter elmondta, hogy a magyar agrárágazat az elmúlt két évben növelni tudta termelését. Egyre több cég ismeri fel, hogy az orosz kereskedelmi partnerek megbízhatóak, pontosan fizetnek, és jelentős mennyiségben vásárolnak minőségi élelmiszert, ami a hazai húsipar számára is nagy lehetőséget jelent – mondta.

"Oroszország kiemelkedően fontos kereskedelmi partnerünk, agrárdiplomáciával elhárítottuk az adminisztratív kötöttségeket és az orosz piac iránt érdeklődő cégeket folyamatosan visszük ki, hogy partnereket találjanak" – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook