Hírek

Kiemelt szerep jut az iskolakerteknek

A Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott agrár-szakképző iskolák segíthetik az iskolakertek jövőbeli megerősítését – mondta az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár az Iskolakertek Országos találkozóján.

Létrehozva:

|

Az Iskolakert Program, melynek célja a felnövekvő generációk természethez és az agráriumhoz közelebb hozása, új lendületet vett. Az agrártárca vezetője az emberi erőforrások miniszterével egy tárcaközi munkacsoport felállításában állapodott meg, a Földművelésügyi Minisztériumban pedig megkezdődtek a program támogatásának lehetőségeit feltáró és előkészítő munkálatok.

Az előkészítő munka menetébe illeszkedett az Iskolakert Alapítvány által szervezett Országos Iskolakert Hálózati Találkozó is, ahol az államtitkár bemutatta az Iskolakert Program, a Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepció, a Darányi Ignác Terv és a Nemzeti Környezetvédelmi Program kapcsolódási pontjait.

Felvázolta továbbá az iskolakertek támogatásának a céljait: új iskolakertek létrehozásának a segítését, az óvodák bevonását, és az Iskolakert Program integrációját a környezeti nevelési programokba. A helyettes államtitkár szerint az agrár pályaorientációban is fontos szerepet kaphat az iskolakert ügyének a felkarolása.

 

FM Sajtóiroda
 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook