Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A Mecsekbe szerveződik az első őszi túra

Újra a Mecsek vadregényes erdeibe invitál Nagy Róbert és a Szingli Túra Csoport szeptember 3-án, délelőtt 9 órai kezdettel.

A Négy tó túra nevet viselő kirándulás keretében négy kevésbé ismert, de nagyon szép kis erdei tengerszemet, bányatavat látogatnak meg az érdeklődők. A kirándulás Vasasról indul a zöld jelzést követve a Hársas-forrásig, majd jobbra fordulva a kék jelzésen haladnak tovább a túrázók az első állomásig a Dervendi-tóig. Innen visszafelé fordulva az Árpádtető felé indul a csoport, hogy felkeressék a Kincskereső-forrást, majd az Andor-laki vadászház felé veszik az irányt, és leereszkednek az egymás alatt lépcsőzetesen elhelyezkedő, három Rückeri tóhoz. Végül egy jelöletlen, de csodás kis ösvényen, Patakvölgyben a kirándulók visszatérnek Vasasra.

Forrás: pixabay.com

A túra hossza tizennégy kilométer, szintemelkedése négyszáztizennyolc méter – közepesen nehéz –, ami azt jelenti, hogy a kirándulás nem teljesen kezdő túrázóknak ajánlott, de ha valaki tíz kilométert letud sétálni erdei körülmények közt, azt szívesen várják.

További részletekért érdemes felkeresni a túra Facebook-eseményét.

agrotrend.hu / bama.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés