Hírek

A kormány erős szövetségese az agráriumnak – heti hírösszefoglaló

Létrehozva:

|

Nehéz időszak előtt a baromfitermelők, a búzából élet lesz, elismerés az Agrotrend Csoport tulajdonosának. Heti hírösszefoglaló.

Európa legnagyobb szerves trágya üzemét építi fel 3 év alatt a Master Good cégcsoport

Magyarország legrégebbi baromfitenyésztő dinasztiája azt reméli, hogy termékükkel a magyar földek talajminősége javul majd. Egy hosszú folyamat eredménye érik be rövidesen. A Master Good cégcsoport Bio-Fer névre keresztelt baromfi trágyájából jelenleg évi 35-40 ezer tonnát gyártanak, a következő három évben azonban a gyártókapacitást megháromszorozzák. Ezáltal Európa legnagyobb szerves trágya üzemét hozzák létre.

Nagyobb méretekben jövedelmező idehaza a tejtermelés

A tejtermelés a mezőgazdaság nehézipara – tartja a régi mondás, és ez igaz az utóbbi évek hektikus felvásárlási ármozgásaira, valamint a vírus és a válság okozta negatív folyamatokra. Ennek következménye, hogy a kisebb termelők egy része feladta az állattenyésztést, míg a nagyobb telepek elindultak a koncentrálódás és az összefogás irányába. Európai folyamatról van szó ebben az esetben is, hiszen az állattenyésztés másutt sem könnyű – ráadásul inkább ideológiai, mint szakmai támadásokkal kell felvenni a küzdelmet –, de komoly erőt felmutatva úgy tűnik, úrrá lehet lenni a nehézségeken.

Nehéz időszak elé néznek a magyar baromfitermelők

A madárinfluenzával érintett területek kizárása érdekében regionalizációs tárgyalásokat kezdett Brazíliával az EU. A dél-amerikai ország jelentős felvevőpiaca az EU iparcikkeinek, így kölcsönös érdek, hogy a szállítási csatornák nyitva maradjanak.

Javában tart a szilvaszezon

Közepesnél gyengébb lesz az idei szilvatermés, a gazdálkodók mintegy 40-50 ezer tonnát takaríthatnak be a közkedvelt gyümölcsből – derül ki A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) közös piaci körképéből.

A cseh, a lengyel és a szlovák agrárkamara is támogatja a polgári kezdeményezést

A NAK mellett a Visegrádi Négyek másik három agrárkamarája is támogatja a vidék értékeinek megőrzéséért indított európai polgári kezdeményezést.

A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak

A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak, a termelőknek, a feldolgozóknak, az egyetemeknek és minden erejével arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az ágazat szereplőinek – mondta az agrárminiszter a Farmer-Expo, a nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár megnyitóján csütörtökön a cívisvárosban.

Száznál többször kapcsolták be a jégesők rettenthetetlen ellenfelét

Júniusban és júliusban is sokszor be kellett kapcsolni az Országos Jégkármérséklő Rendszer berendezéseit. A két hónap során országosan 129 alkalommal.

Folytatódik a Nyúl-j bele” országos kampány

A „Nyúl-j bele” országos kampánysorozat-, a hazai nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésének következő állomása a Debreceni Farmer Expón volt.

Nagyobb méretekben jövedelmező idehaza a tejtermelés

A tejtermelés a mezőgazdaság nehézipara – tartja a régi mondás, és ez igaz az utóbbi évek hektikus felvásárlási ármozgásaira, valamint a vírus és a válság okozta negatív folyamatokra. Ennek következménye, hogy a kisebb termelők egy része feladta az állattenyésztést, míg a nagyobb telepek elindultak a koncentrálódás és az összefogás irányába.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott az Agrotrend csoport tulajdonosa

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott kiemelkedő munkát végző szakemberek számára.

A búzából élet lesz

A Szent István által alapított szuverén, keresztény magyar állam létrejötte nélkül ma nem tudnánk a gazdáknak segítséget nyújtani az általuk elvárt, szervezett módon – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, pénteken, Csornán a Magyarok Kenyere Program Győr Moson-Sopron vármegyei búzagyűjtő és kenyérünnepén.

agrotrend.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook