Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben

A fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben, a biológiai sokféleség megtartásában, valamint a természet védelmében, és ezen keresztül a teremtett világ értékeinek megőrzésében – mondta Nagy István agárminiszter szerdán a Soproni Egyetem Központi Tanévzáróján és az Erdőmérnöki Kar diplomaosztó ünnepségén az Agrárminisztérium közleménye szerint.

A tárcavezető emlékeztetett, az erdőink nem csupán gazdasági érdeket képviselnek, hanem hozzájárulnak környezetünk egészségéhez és jólétéhez is, hiszen az erdő az embereké. Éppen ezért a kormány kiemelt célkitűzései között szerepel az erdőterületek növelése, mégpedig, hogy 2030-ra 27 százalékra növelje Magyarországon a fával borított területek nagyságát. Hozzátette, az Országfásítási program keretében az elmúlt öt évben több mint 184 millió új fával gyarapodtak az erdők, így az erdei fafajokkal borított terület nagysága meghaladja már a 2,3 millió hektárt.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Nagy István hangsúlyozta, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara olyan szakembereket képez, akik képesek a fenntarthatóság és az innováció szellemében dolgozni az erdőgazdálkodás területén. Szakértelmükre és tudásukra nagy szükség van a hazai erdőgazdálkodásban, diplomájuk pedig azt biztosítja számukra, hogy hamar munkába állhassanak és aktívan hozzájárulhassanak az erdők megőrzéséhez és a fenntartható kezeléséhez.

Hozzátette, a jövő szakemberei kezében van ugyanis annak a kulcsa, hogy a következő generációk milyen körülmények között élhetnek. Az egyre gyorsabban változó új kihívások az erdőgazdálkodás területét is érintik, amelyek megoldásához új ismeretek, új lelkesedés és új erők egyaránt szükségesek, kiegészítve a szakemberek egymás közötti folyamatos tapasztalatcseréjével.

Éppen ezért Nagy István agrárminiszter arra kérte az egyetem végzett hallgatóit, hogy ne felejtsék el az alma materüket és munkájukban arra törekedjenek, hogy öregbítsék a Soproni Egyetem hírnevét – ismertette az Agrárminisztérium közleménye.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés