Hírek

Szabálytalanul elköltött agrárpénzeket kér vissza Brüsszel

Szabálytalanul elköltött. 83 millió eurónyi uniós mezőgazdasági támogatást fizettet vissza az Európai Bizottság tizenegy európai uniós tagországgal.

Létrehozva:

|

A keddi brüsszeli közlés szerint Csehországnak, Dániának, Németországnak, Írországnak, Spanyolországnak, Franciaországnak, Olaszországnak, Luxemburgnak, Hollandiának, Ausztriának és Portugáliának kell megtérítenie kisebb-nagyobb összegű, nem megfelelően felhasznált uniós pénzt.

A spanyol kormánynak például 55 millió eurót kell visszaadnia, mert 2003-ban és 2004-ben nem engedélyezhető támogatást nyújtott szőlőtermelőknek. Franciaországtól 11 milliót követelnek vissza, mert egyes gyümölcs- és zöldségtermelői szervezeteknek nem megfelelő feltételek alapján folyósított támogatást.

A legtöbb – de ezeknél összességében is jóval kisebb összegű – visszatérítés oka könyvviteli probléma, mint a maximális támogatási összeg túllépése vagy késői kifizetés.

Az elmúlt tizenkét évben ez már a huszonhetedik alkalom, hogy Brüsszel az agrárágazatban szabálytalanul vagy csalárdul felhasznált uniós pénzt követel vissza a tagállamoktól, derül ki a bizottsági közleményből.

Forrás:MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook