Hírek

Szerezz piacképes diplomát Keszthelyen, a 210 éves Georgikonon!

A Georgikon Nyiltnap 2008. Január 11.-én 11 órától kezdődik Keszthelyen az egyetem "D" épületében.

Létrehozva:

|

Legolas, James Bond, Bornemissza Gergő. A „korábban született generációnak” Winnetou, filozofikus hajlamúaknak Gandhi, a szabadságért érzőknek II. Rákóczi Ferenc vagy a Tenkes Kapitánya. Nagy hősök.

Kiskorában a fiúk jelentős része Nagy Hős akar lenni. És a lányok? Náluk kevésbé látványos a heroizmus (a plafonról lövöldöző Trinity legújabb kori találmány), de vajon nem hős-e minden édesanya például kisgyermeke melletti éjjeli ügyeletben?

A Nagy Hőssé váláshoz alkalom kell, kirívó igazságtalanság, amely még a legtucatabb akciófilmnek is kötelező kelléke. Hétköznapi hőssé válni mindannyiunknak megadatott, bár jobb szem és kitartóbb akarat kell hozzá.

Nagy Hősök nélkül nem megy előre a világ, hétköznapi hősök nélkül egy-kettőre silány hely lesz. Tele olyan emberekkel, akik a Hatalom gyűrűéjért vagy a saját kis koncukért veszekednek.

De mi köze ennek a továbbtanuláshoz? A pályaválasztáskor arról is döntünk, minél kevesebb erőfeszítéssel akarunk sok pénzt keresni, vagy van-e még bennünk a kisgyerekek világjobbító lendületéből. Potyautasként vagy kis-Nagy Hősként szeretnénk leélni az életünket.

A képen Karunk diák regatta csapata látható a viharos Balatonon, miután hajóhosszal megnyerte az egyetemi bajnokságot. Ami nem látható, az a sok hétköznapi hősiesség, a lemondások és edzések, de erő, boldogság, drukkoló szerelmek is.

Sikeresnek lenni az életben és közben becsületesnek maradni meg talán egyenesen James Bond-i misszió.

Van kedved kipróbálni?

Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook