Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Zászlóshajó az izocukorgyártásban

A hazai vállalkozások tükröt tartanak országunknak, megmutatják a magyar vállalkozó kedvet, valamint a sikerhez szükséges kitartást és türelmet – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön a tiszapüspöki KALL Ingredients Kft.-nél tett látogatáson.

Az államtitkár hangsúlyozta, a mezőgazdasághoz kötődő piaci szereplőknek az átlagnál is nehezebb a helyzetük, mivel több fronton is helyt kell állniuk – írja közleményében az Agrárminisztérium. A legfontosabb célkitűzés ezért a magyar vállalkozások támogatása – tette hozzá.

Fotó: Fekete István

Kiemelte, hogy hazánk a kukoricából előállított izocukorgyártás tekintetében Európában az élmezőnyhöz tartozik. Az éves uniós termelés mintegy negyven százalékát, félmillió tonnát Magyarország állítja elő, aminek közel 70 százalékát exportáljuk. A magyar tulajdonban lévő Kall Ingredients Kft. évi 500 ezer tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelőkapacitása az egyik legnagyobb a térségben.

Fotó: Fekete István

Dr. Tóth Anett, a KALL Ingredients Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kukoricafeldolgozó vállalat egyfajta zászlóshajóként egyszerre több szegmenst is képes kiszolgálni, nemcsak az élelmiszeriparban, hanem a gyógyszer- és kozmetikai iparban, a fermentációs iparban és a takarmánygyártásban is érdekelt. Az Agrárminisztérium által tavaly elindított 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programra nyújtottak be pályázatot, illetve a Nagyvállalati Beruházási Programból 3,4 milliárdos fejlesztéshez közel 1,7 milliárd forintot nyertek el, amiből 2022-ben egy új üzemegységet szeretnének nyitni.             

A vállalat 2017-ben indult és rá két évre elnyerte a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat, amit azok a hazai agrárgazdasági vállalkozások kaphatnak meg, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, a jó minőségű termékek előállításának.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés