Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Variációk az irtókapára – galéria nyílt az első várdai szobrász alkotásaiból

Tóth György várdai alkotó munkáiból nyílt kiállítás a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában hétfőn. A variációk irtókapára elnevezésű tárlaton tizenkilenc különböző témájú szobrot láthatott a közönség.

Tóth György alkotásai a szerelmet, a bánatot, az örömöt, a háborút és a zenét is bemutatják. A nem mindennapi műtárgyak alapjai irtókapák, amelyeket vas és fémdarabbal, vagy valamilyen más anyaggal egészített ki a művész.


Fotó: Sonlnine / Lang Róbert

Tóth György a megnyitón lapunknak elmondta, első alkotásait nem kapákból, hanem más használati tárgyakból készítette el nyolc évvel ezelőtt. A szobrokhoz használt kellékeket házak udvarából, padlásokról gyűjtötte össze. Nagyon sokat kapott ajándékba, manapság pedig már bolhapiacokon vásárolja meg az „alapanyagot”. A kormányhivatalban kiállított szobrokat április 27-ig lehet megtekinteni. Tóth György hozzátette, aki esetleg lemarad a tárlatról, a várdai házánál lévő Gereben galériában telefonos egyeztetés után, ingyenes megtekintheti alkotásait. Eddig már nagyságrendileg 250 szobrot készített.

A képgalériát itt nézhetik meg.

agrotrend.hu / Sonline, Marosi Gábor

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés