Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Újabb 178 embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon

178 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, és meghalt egy 68 éves beteg. Európában elkezdődött a járvány második hulláma.

178 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6139 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a hivatalos kormányzati tájékoztató portál. A hétfő reggeli közlemény szerint meghalt egy 68 éves idős beteg, így a halálos áldozatok száma 615 főre emelkedett, 3761-en pedig már meggyógyultak.

Fotó: pikist.com

Az aktív fertőzöttek száma 1763 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, a halálos áldozatok 60 százaléka, a gyógyultaknak pedig 42 százaléka budapesti. 103 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Itt a második hullám

– Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Mint írják, Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közelgő iskolakezdés kapcsán a szülők és a pedagógusok felelősségére is felhívták a figyelmet: tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

agrotrend.hu / Origo

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés