Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Új tisztviselőket választottak a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamarába

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése csütörtökön megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket. A NAK megyei elnökének a posztját újabb ciklusra Gáspár Ferenc tölti be.

A május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei kamarai küldöttgyűlést – írta a Bács-Kiskun megyei hírportál. Ennek alakuló ülésén választották meg a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Bács-Kiskun megyei elnökének, Gáspár Ferencnek a munkáját 7 alelnök segíti: Farkas László a mezőgazdaságért, Gulyás János az élelmiszeriparért, Göbölyös Károly a vidékfejlesztésért, Gubán Gyula az általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Ódor József ("BÁCSKA" Erdőszövetkezet), Holló Mátyás és Somodi Ferenc a helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök. A megyei küldöttek maguk közül Gubán Gyulát, Farkas Lászlót, Balogh Károlyt, Borbély Istvánt, Bőthe Béla Attilát (Dávodi Augusztus 20 Zrt.) Dr. Ivancsi Istvánt, Dusnoki Csaba Sándort, Göbölyös Károlyt, Holló Mátyást, Kalapos Frigyest, Sulyok Ferencet ( KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.), Pecznyik Bélát, Tóth József Attilát, Vancsura József Antalt és Varga Istvánt választották országos küldöttnek. 

Fotó: baon.hu

A gyűlés levezetője Süle Katalin, az országos szervezet alelnöke volt. Hírportálunk kérdésére elmondta: évekkel ezelőtt kiváló döntés volt létrehozni a jégkárenyhítő rendszer hálózatát az országban. Sokan azonban még nem tudják, hogy ez csak csökkenteni képes károk mértékét, de egy szupercella hatásainak a kivédésére nem alkalmas. Bár előfordulnak jéggel együtt járó viharok, azonban ezek koránt sem olyan nagy szemű jéggel járnak, mint amilyeneket például az elmúlt években Szlovéniában vagy Horvátországban megtapasztaltak az ottani lakosok. 

Majd megjegyezte: hasonló nagyszabású projekt lesz az öntözés és a vízvisszatartás megszervezése az országban. Az időjárás miatt ugyanis egyre gyakrabban várhat aszály az országra. 

Gáspár Ferenc megyei agrárkamarai elnök hírportálunknak elmondta, hogy a hazai, köztük a megyei állattenyésztők jelentős része van bajban. ők azok a szárnyas tenyésztők, akiket  a madárinfluenza sújt. A gabonatermesztők viszonylag jó helyzetben vannak, a termés mennyisége közepes lehet. Amitől azonban tartani lehet, az a gázolaj helyzet. Az osztrák gyártás leállt, és a magyar termelés sincs a csúcson – mondta az elnök.

agrotrend.hu / baon.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés