Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

UBM Nemzetközi Konferencia

Az UBM Csoport 2023. február 22-23-án tartotta Nemzetközi Szakmai Konferenciáját, a siófoki Hotel Azúr konferenciaközpontban.

Az UBM sokéves hazai szakmai tevékenysége már korábban is igényelte ületági partnertalálkozók tartását, amelyeket a baromfi, sertés és szarvasmarha ágazati partnereinknek hagyományosan évente szerveztünk, de ezt a Covid időszak megszakította, így most örömmel kerestük az alkalmat ezek folytatására, illetve bővítésére, amelyet szerencsére cégcsoportunk gyors fejlődése is indokolttá tett.

UBM Nemzetközi Konferencia from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

 

A két év után kialakult kedvezőbb járványvédelmi helyzet és az UBM Csoport elmúlt években elért gyors fejlődése és a regionális exportpiacokra is kiterjedő tevékenysége egyaránt indokolttá tette a cégcsoport minden üzletágát és piacait reprezentáló Nemzetközi Szakmai Konferencia szervezését. Ennek előkészítését már az elmúlt év nyarán megkezdtük és ennek, valamint partnereink érdeklődésének köszönhető, hogy a kétnapos rendezvényünkön 464 fő vett részt.  Ez nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen mutatja az érdeklődést és cégcsoportunk tevékenységének az elismerését, de egyúttal igazolja a tartalmas, naprakész információkat, ismereteket közvetítő szakmai rendezvények iránti igényt is.

A résztvevőknek az ötöde külföldi, míg a másik ötöde az UBM cégeinek vezetői és szakemberei voltak, a belföldi partnerek, vendégek adták a résztvevők többségét. A külföldi partnereink és az előadók 22 országból érkeztek, így nem csak a nevében volt a rendezvény nemzetközi, de a résztvevők szerint is.

A konferencia kétnapos programjának a jelentős költségeihez a felkért szponzorok is hozzájárultak, akik részben a hazai és nemzetközi beszállító cégeket képviselték, részben az UBM cégcsoportot finanszírozó pénzintézetek közül kerültek ki.

A konferencia szervezése a helyszín kiválasztását követően az előadók felkérésével folytatódott. Célunk volt, hogy elismert nemzetközi és hazai szakembereket, eladókat nyerjünk meg, akik naprakész piaci, közgazdasági és szakmai ismereteket osztanak meg a hallgatósággal, amelyet mindennapi munkájukban hasznosítani tudnak.

Az állattenyésztésben, takarmányiparban tapasztalható gyorsuló technológiai, technikai változások szükségessé teszik, sőt kényszerítik az új, innovatív ismeretek elsajátítását, így még inkább felértékelődik az információk „beszerzése”, a fejlődés irányainak ismerete.

A programon elhangzó előadás témákat és előadókat két napra választottuk szét, az első, plenáris ülésnapon az agrárágazat egészéről,  a piaci és közgazdasági folyamatokról tartottak átfogó előadást, elemzést nemzetközi és hazai vezető szakértők és magyar agrárpolitikusok.

A második napon, a szakterületek specifikus igényének a tartalmasabb kiszolgálása érdekében négy szekcióban, a gabona- és fehérjekereskedelem, a baromfi, a sertés és a szarvasmarha ágazatok külön-külön előadásokat hallgathattak meg hazai és nemzetközi előadóktól.

A két nap alatt 31 előadásban hallhattuk a meghívott szakembereket, akik közül 15 külföldi előadó volt, így biztosított volt, hogy a hazai ágazati trendeken, eredményeken túl a nemzetközi, elsősorban az európai agrárium hasonló témaköreivel is megismerkedhettünk.

Bízunk benne, hogy a kedvező visszajelzésekre is támaszkodva 2025-ben újra megrendezhetjük a cégcsoport Nemzetközi Konferenciáját.

 

Dr. Zoltán Péter
tanácsadó / consultant


www.ubm.hu

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés