Hírek

Szigorú szabályok betartásával működik a húsipar

A Gyulahús Kft. működését az elmúlt esztendőkben is szigorú higiénés szabályok jellemezték, amelyeket a kialakult helyzet miatt még tovább szigorítottak a közelmúltban. A termelés ugyanakkor a normál mederben folyik.

Élelmiszergyártóként mindig is fokozott figyelmet fordítottunk a személyi higiénés előírásokra. A kialakult járványügyi helyzet ­következtében az érvényben lévő előírásainkon még ­tovább szigorítottunk – ­nyilatkozta hírportálunknak Daka Zsolt. Az önkormányzati ­tulajdonú Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, dolgozóik számára külön képzést tartottak a koronavírus kapcsán, amelynek során felhívták a figyelmet az amúgy is magas színvonalú higiénés szabályok betartására – írja a beol.hu.

fotó: Imre György / beol.hu

Daka Zsolt hangsúlyozta, kiemelten figyelnek munkatársaik egészségi állapotára, testhőmérsékletüket például a társaság területére történő belépéskor infrás hőmérővel mérik.

– Ez idáig nem tapasztaltunk koronavírus-megbetegedésre utaló jeleket kollégáink körében, munkafolyamataink a normál mederben zajlanak. A piaci és az egyéb körülmények sem indokolják, hogy a megszokott munkabeosztást átalakítsuk. A szellemi munkát végző kollégáink esetében, amennyiben feladatkörük lehetővé teszi, bevezettük a home office munkavégzést – fogalmazott.

– Természetesen ez a termelési tevékenységnél nem megoldható, de, ahogy említettem, munkatársaink egészségi állapotára fokozottan ügyelünk.

A külsős cégek, a partnerek számára is változtattak az előírásokon. Azoknak a kamion- és teherautó-sofőröknek, akiknek elengedhetetlen a belépésük a telephelyeik területére, szigorú szabályoknak kell megfelelniük.

A járművezetők hőmérsékletét ugyancsak megmérik az említett infrás hőmérővel, emellett nyilatkozatot is kell tenniük, hogy a megelőző tizennégy napon nem voltak olyan helyen, ahol a járvány gócpontja alakult ki. A sofőrök kézfertőtlenítésére fokozott figyelmet fordítanak, valamint nem léphetnek be a termelési területre, mozgásterüket korlátozták.
Daka Zsolt kérdésünkre megerősítette, a termelés ­zavartalan.

– A sokat emlegetett pánikfelvásárlás a Gyulahús termékei esetében is éreztette a hatását, az értékesítési forgalmunk emelkedett március folyamán – ecsetelte. Egy-másfél hete ugyanakkor nagyjából minden visszaállt a megszokott kerékvágásba.

Kifejtette, nehezen tervezhető és nehezen jósolható, hogy mi történik majd a következő hónapokban.

– Továbbra is valljuk azt az elvet, hogy minőségi termékeket készítünk a vevőink számára, és bízunk abban, hogy termékeink iránt továbbra is megmarad a kereslet – fogalmazott.

agrotrend.hu / beol.hu

Tovább olvasom

Támogatók

 
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
Szakmai partner
Nyakas Farm
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés