Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Spanyolországban megszüntették az áfát, mégsem csökkentek az árak

A spanyol nemzeti bank szerint idén nem lesz jelentős mérséklődés az élelmiszerárakban. Bár az élelmiszer-ellátási lánc szereplői dolgoznak rajta, hogy megtakarítást érjenek el, a mezőgazdasági érdekképviselet szerint a drasztikusan megemelt költségeik miatt nem érhető el érdemi árcsökkenés. Közben az ágazati szereplők ismét kérték a spanyol kormányt, hogy csökkentse a hús- és halfélék áfáját.

„Ugyan a kiskereskedelmi árak nőttek, a boltok nyereséges azonban nem volt ezekkel arányos, ugyanis az emberek kevesebb alkalommal kevesebbet vásárolnak, és egyre inkább előnyben részesítik az olyan alapvető és olcsóbb termékeket, mint például a tésztafélék vagy a hüvelyesek, szemben a drágább húsokkal, halakkal, illetve zöldségfélékkel” – mondta Fehér Krisztina, a közmédia madridi tudósítója.


Fotó: Doug / Pixabay

Több fogyasztóvédelmi szervezet tett panaszt azzal kapcsolatban, hogy az eddigi áfacsökkentő intézkedések hatása nem jut el a vásárlókig, hiába szüntették meg januártól a tej, a kenyér, a tojás, és a gyümölcs áfáját, ezek jellemzően nem lettek olcsóbbak – tette hozzá.

agrotrend.hu / Hiradó

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés