Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Nem mindennapi magyar adományt kap Ukrajna

A 12 szóló és két csuklós járművet Kárpátalján főként iskolabuszként használják majd tovább.

Veszprém közgyűlésének döntése értelmében a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. egykori, tavaly januárban feleslegessé vált flottájából összesen 14 autóbuszt – 12 szóló és 2 csuklós kocsit – segélyadományként Ukrajnának ajándékoz a város


Fotó: Pixabay

A járművek szombaton érkeztek meg Ukrajnába és hivatalosan vasárnap adták át ünnepélyes keretek között Kárpátalja legnagyobb településén, Ungváron, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselőjének jelenlétében – írja a veol.hu és a magyarbusz.info.

A Mercedes-Benz Citaro buszok a típus első generációját képviselik. Az alacsonypadlós, légkondicionált járművek 2003 és 2006 közötti évjáratúak, veszprémi pályafutásuk előtt pedig egy hamburgi eredetű példányt leszámítva Svájcban (Lugano, Luzern, Zürich) szolgáltak.

A buszok a tervek szerint kárpátaljai városokba és térségekbe kerülnek, ahol főként iskolabuszként és más, önkormányzati feladatokat ellátó járművekként számítanak rájuk.

A magyarlakta régiók eredeti autóbuszait ugyanis az ukrán kormányzat elvitte az ország keleti felébe, hogy a katonai logisztikát támogatva segítsék velük a háborús műveleteket.

agrotrend.hu / Infostart

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés