Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Nagy István: Az áremelkedésnek itt és most vége van

Nagy István agrárminiszter a Spirit FM Exkluzív műsorának vendége volt, ahol a gabona- és árpatermelés volt terítéken. Biztosított mindenkit, hogy a háború okozta ellátáshiánytól Magyarországnak nem kell aggódnia.

Az agrárminiszter a műsorban elmondta, hogy az idei gabona- és árpatermelés jól alakult, és mivel az aratási szezon hamarosan elkezdődik, a tárolókapacitások felszabadulnak, ami megállíthatja a gabonaárak emelkedését.

Amint azt elmondta, Magyarország mezőgazdasága 20 millió ember ellátására képes, így emiatt nem kell aggódnia senkinek, ellenben az élelmiszerárak emelkedése miatt annál inkább, hiszen mindenhez kell energia, földgáz, kőolaj, munkaerő, a háborúnak pedig óriási hatásai vannak mindezekre.

Fotó: Index

„Minden a háborúra vezethető vissza” – fogalmazott a miniszter. „A gabona ára emelkedik, ezért a kenyér és az állati takarmány ára is, ezáltal drágulnak a hústermékek” – fejtette ki Nagy István, aki szerint a jelenleg érvényben lévő árstop nélkül további 5 százalékos lehetne a szektorban tapasztalt áremelkedés.

LESZÖGEZTE, HOGY A GABONA DRÁGULÁSÁNAK MEREDEK NÖVEKEDÉSÉNEK MOST EGY DARABIG BIZTOSAN VÉGE MAGYARORSZÁGON.

„Magyarország ezért is döntött a gabonatermés kivitelének korlátozásáról, hiszen enélkül ez a pánikhelyzet azt okozta volna, hogy kettő hét alatt az utolsó szemig felvásárolták volna a tartalékainkat” – magyarázta az agrárminiszter a döntést.

agrotrend.hu / Index

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés