Hírek

Mutsy Árpád Az Év Agrárembere 2017-ben

Nagyszabású gálával zárult a 2017-es Az Év Agrárembere kitüntető díj szombaton este a siófoki Azúr Hotelben, ahol a szakmai zsűri Mutsy Árpádot választotta Az Év Agráremberének.

Létrehozva:

|

Az Év Agrárembere kitüntető díjat, az Agrotrend Csoport zászlóshajójaként, 2014-ben alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, gazdászokra, termelőkre, szolgáltatókra, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.

2017-ben a szervezők 10 kategóriában keresték Az Év Agráremberét: Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Növénytermesztés.

– A Díj negyedik kiírása során célzott keresést folytattunk, támogatóink és zsűritagjaink szorgalmas, tartalmas és értékes jelöléssel segítettek minket ebben – mondta Mátrai Zoltán főszervező.

Mutsy Árpád és Fazekas Sándor – fotó: agrotrend.hu

Első körben 65 fős jelölti mezőny alakult ki, mely komoly kihívást jelentett a 70 fős szakmai zsűrinek. A kategóriánkénti három döntőst a zsűri választotta ki, lobbik, beszélgetések, időnként viták mentén. A közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül Közönségdíjast.

Nem csak a zsűrizés jelentősége emelkedett, a szaktárca vezetője, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is a kezdeményezés mellé állt, mint fővédnök.

– A vidék sorsa mindig is közös ügyünk, társadalmi feladat marad, ezért lényeges, hogy a szakembereken túl mindenki felelősséget vállaljon érte és részt vállaljon belőle. Az Év Agrárembere kitüntető díj pontosan ezt a célkitűzést szolgálja – hangsúlyozta Fazekas Sándor. – Sokan vannak, akik széles tudásukkal, egyedülálló ötleteikkel, tehetségükkel gazdagítják a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság fejlődését. Ezért is fontos ez a díj, hogy munkájukat ne csak elismerjük, hanem a széles közvéleménnyel meg is ismertessük – tette hozzá a miniszter.

A Díj eddigi fővédnöke, Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója védnökként és a szakmai zsűri elnökeként erősítette a projektet.

– Hazánkban a mezőgazdaság nem csupán gazdasági, hanem társadalmi értelemben is kiemelt szerepet érdemel, ez a díj pedig rangos, mértékadó visszajelzést küld a szakmabelieknek, hogy amit csinálnak, amibe az életük munkáját fektették, azt jól csinálják és megbecsüljük érte őket – jelentette ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

A Díj főtámogatója, a DEKALB a kezdetektől követi a projektet.

– Minden évben láthatjuk, hogy ezt a hatalmas megtiszteltetést hogyan élik meg ezek a – szakmájukat egyébként kiválóan művelő – emberek. Még saját magukat is meglepi, hogy a számukra magától értetődő mindennapi szerepvállalásuk ekkora értékkel bír – közölte Major Zoltán, a DEKALB regionális üzleti igazgatója.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri.

2017-ben Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese: Mutsy Árpád

Életműdíjban Prof. Dr. Németh Tamás és Prof. Dr. Sótonyi Péter részesült.

A Közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Kökény Attila nyerte.

A 2017-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

Agrárinnováció: Novák Tibor
Agrárgépészet: Gyökös Barna
Állattenyésztés: Nyakas András
Feldolgozó-élelmiszeripar: Babati Zoltán
Fenntartható gazdálkodás: Izsó Lajos
Fiatal gazda: Zajcsek Szabolcs és Zajcsekné Tóth Mónika
A jövő agrárszakembere: Hajnal Szilvia
Kertészet: Mutsy Árpád
Növénytermesztés: Szabó Lajos
Növényvédelem: Nagy László

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook