Hírek

Mindennap tehetünk valamit a jobb jövőért

Augusztus 26-án Domonyvölgyben rendezik meg a Nagy Lecsó kampányzáró családi napot.

Létrehozva:

|

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) Talajtól a Tányérig biokampánya lassan a végéhez közeledik. Az ÖMKi márciusban indította el a kommunikációs kampányát, amely a biogazdálkodást és bioélelmiszer-fogyasztást népszerűsíti – olvasható a kutatóintézet közleményében.

Az 5 hónapos online közösségi akció célja, hogy hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutassuk be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, reflektorfénybe helyezve a biogazdákat és az ökológiai innovációt.

Az 2018. augusztus 26-án, Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban ennek a kampánynak lesz a zárórendezvénye, a Nagy Lecsó. Ezzel egy napon és egy helyszínen lesz megrendezve az on-farm kutatói hálózat méhészeti ágának ökológiai szövetkezet alapító ülését. Az on-farm kutatói hálózat méhészeti ágában elsősorban káros szermaradványoktól mentes, fenntartható méhegészségügyi és termelési technológiákat kutatunk.

A hálózatban együttműködő, évről évre sokasodó, jelenleg 100 termelő méhészet vesz részt.

A közös munka és az összefogás eredményességét szövetkezeti formában kívánják tovább erősíteni. Az események fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter.

A Nagy Lecsón szőlészeti, szántóföldi, kertészeti és méhészeti kutatási ágazatainkból mutatunk be hiteles hazai termelőket, megismertetjük a biogazdálkodásban rejlő gyümölcsöző lehetőségeket és az ÖMKi által végzett ökológiai innováció legfrissebb eredményeit.

Az esemény fénypontja, a Nagy Lecsófőzés, ahol a Bocuse d’Or nyertes séfpáros, Szulló Szabina és Széll Tamás, valamint a Zizi kalandjai vegán gasztroblog szerzője, Nagy Zita gondoskodik az ínycsiklandó ebéd elkészítéséről. Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog szerzője és Nagy Réka, az Ökoanyu is a résztvevők között lesz.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos, ökológiai élelmiszer-termelésre, és arra, hogy mindennapi döntéseinkkel is tehetünk a jobb jövőért.

Az esemény programja innen tölthető le. 
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ

agrotrend.hu / ÖMKi

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook