Hírek

Már most fel kell készülni az aszályra

A tavalyi szárazság óriási károkat okozott, ami jelentős áremelkedést is hozott magával az épen maradt terményekkel. Hogy idén ezt elkerüljük, komoly stratégiát kell kidolgozni.

Létrehozva:

|

Indul a spárgaszezon Csongrád megyében! – Habár a termés túlnyomó része exportra megy, a magyar piacon is egyre népszerűbb kezd lenni a zöldség.

Hazudott a Penny Market? – Az üzletlánc extrém alacsony árú szlovákiai import UHT tejet dobott piacra, ami ellen kedden a tejtermelők tüntettek.

Százmilliárdos károkat okozhat az aszály – Az elmúlt másfél hónapban feleannyi csapadék esett, mint a sokéves átlag.

Ekkora aszályra az elmúlt 20 évben nem volt példa – fotó: pixabay.com

Tevékenységeink eredménye a gyümölcs – Országszerte szokás, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén kell oltani, szemezni a fákat.

Megszűnik a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet – Az általános jogutód a júliustól működő Nemzeti Földügyi Központ lesz.

Extrém károkat okoz a szélsőséges időjárás – Már az értékes gyümölcsösökre is köthető a legszélesebb körű díjtámogatott biztosítás.

Meg kell hallani a gazdák hangját! – Több mint százezren írták a hazai petíciót, amely a 2020 utáni EU-költségvetés mezőgazdaságra fordítható forrásainak megőrzését tűzte ki célul.

A Kormány harcol az agrárpénzek megtartásáért – fotó: 123rf

A zöldítő keverék idei kiválasztásakor mire érdemes odafigyelniük a repcetermesztőknek? – Hazánkban az elmúlt években az őszi káposztarepce vetésterülete jelentős mértékben nőtt (2013: 211 000 ha, 2018: 308 000 ha), és a legstabilabb jövedelmet biztosító szántóföldi kultúrává vált (1. ábra). Azonban eredményesen továbbra is csak magas technológiai színvonalon és kellő odafigyeléssel termeszthető.

Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra – Megtartották az első éjjel-nappal zajló agrárinnovációs ötletversenyt, ahová a nevezők többsége nem agrár szakterületről érkezett.

Lassan megkezdődnek az erdészeti szakszemélyzeti továbbképzések – A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2019. április 8 – május 5. között tartja a következő jogosult erdészeti szakszemélyzeti továbbképzését.

Szükség van az utánpótlásra, a jövő erdészeire – fotó: pixabay.com

Kevesebb tavaszi árpa várható idén az EU-ban – A tavaszi árpa kínálata valószínűleg korlátozottabb lesz, illetve a termőterület jelentősen vissza fog esni.

Folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram – 2019-2020-as tanévben uniós szinten 145 millió euró áll majd rendelkezésre gyümölcsökre és zöldségekre.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook