Hírek

Magyar céggel bővül a legnagyobb francia baromfifeldolgozó

Az LDC, a legnagyobb francia baromfifeldolgozó szerdán jelentette be, hogy megállapodott az ágazatban tevékenykedő debreceni Tranzit Csoport többségi részesésének a megszerzéséről, európai pozícióinak erősítése részeként.

Létrehozva:

|

A francia vállalat 70 százalékos részesedést vásárol a magyar cégben, de az összeget nem hozta nyilvánosságra, a családi vállalkozás 30 százaléka a jelenlegi tulajdonosoknál marad. Az ügylet lezárásához még a versenyhatóság jóváhagyása is szükséges.


A Tranzit főleg liba- és kacsafeldolgozással foglalkozik, és jelentős a kivitele Németországba – fotó: haon.hu

Az LDC által közölt adatok szerint a Tranzit tavalyi árbevétele 108 millió euró volt, a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) pedig 20 millió euró. 

A francia cég az elmúlt években erősítette jelenlétét Lengyelországban, május elején pedig megkapta az illetékes francai hatóság engedélyét ahhoz, hogy átvegye helyi riválisát, a Doux baromfifeldolgozót, amely a Közel-Keleten az olcsó brazil csirke miatt jutott csődbe. 

Az LDC működési eredménye a február végén záródott pénzügyi évben 184,7 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 176,6 millió euróról. A nettó profit 140,7 millió euróra nőtt egy évvel korábbi 130,3 millió euróról.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook