Hírek

Komoly pénzeket mozgósítanak a vajdasági gazdaságfejlesztési programra

Hamarosan bemutatják azt a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, amelyet a magyar kormány támogatásával valósítanak meg, ebben a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, a turizmusra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezik majd – jelentette be Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár.

Létrehozva:

|


fotó:123rf

A politikus szerint a vajdasági magyarság az anyaország kiemelt figyelmét kell, hogy élvezze, mert "egy olyan jól szervezett közösségről van szó, amellyel nagyon hatékonyan együtt lehet működni, mert nem fragmentált, hanem van egy hatékony érdekképviselete". A gazdasági együttműködéstől, egészen pontosan a gazdaságfejlesztési programtól azt remélik, hogy megállítható lesz az elvándorlás, és serkenthető a szülőföldön maradás. "Az a cél, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy olyan gazdasági körülményeket és lehetőségeket teremtsünk, amelyek itthon tartják azokat, akik az elvándorláson gondolkodnak. A magyar kormányzat teljes mellszélességgel támogatja ezt a programot, és nagyon komoly pénzeszközöket fog mozgósítani" – fogalmazott az államtitkár. 

A program "előfutáraként" napokon belül megnyílik Szabadkán és Újvidék a Magyar Nemzeti Kereskedőház képviselete, amely azzal a céllal jön létre, hogy a helyi vállalkozásokat összekösse a potenciális magyar partnerekkel, pályázati tanácsadást nyújtson, valamint különböző hitellehetőségekhez juttassa a cégeket. Emellett az Eximbank is rövid időn belül irodát nyit Belgrádban – tette hozzá Magyar Levente, majd úgy folytatta: ezzel a gyakorlatban is elindul a gazdasági együttműködés.

agrotrend.hu / mti

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook