Hírek

Kedvezőbbek lettek az aranykalászos gazdaképzés feltételei – heti hírösszefoglaló

Történelmi léptékű támogatás segíti a termelőket, Dr. Pálmai Ottó Az Év Agrárembere 2020 fődíjasa, petíció indul a magyar vidék erejének kifejezéséért. Heti hírösszefoglaló.

Létrehozva:

|

A magyar borászok technológiai fejlesztésekre 8.5 milliárdnyi forrást nyertek – A magyar borászok bíznak a jövőben, a sikeres újraindulásban, amit jelez, hogy új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez sokan nyújtottak be pályázatot tavaly és több mint 8,5 milliárd forintnyit jóvá is hagytak ezekből az igényekből – mondta az agrárminiszter pénteken, Etyeken, a Borászok Borásza 2021 díjátadó ünnepségén.

A KAP reformjának értelme a támogatási rendszer észszerű továbbfejlesztése – Az Európai Unió közös agrárpolitikájáról folyó tárgyalásokon meg kell védeni a tavaly kialakított tanácsi álláspont több, magyar szempontból fontos elemét, így például a kisgazdaságok vetésforgóra és nem termő területekre vonatkozó követelmények alóli mentesítését, az öntözési szabályokra vonatkozó rugalmasságot vagy a termeléshez kötött támogatásokat – mondta Nagy István.

Luxustermék lesz idén a barack – Az elmúlt harminc év leggyengébb termésére számítanak idén a legnagyobb európai baracktermesztő országok. Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban – hazánkhoz hasonlóan – a márciusi és áprilisi fagyhullámok pusztítottak.

Dr. Pálmai Ottó Az Év Agrárembere 2020 fődíjasa! – A 2020-as Év Agrárembere díjat dr. Pálmai Ottó érdemelte ki a szakmai zsűritől a siófoki gálán. A méltatásban elhangzott: szakmai tudásban, elhivatottságban és a mezőgazdaságért tett önzetlen munkában példaértékű Dr. Pálmai Ottó munkássága.

A 2020-as Év Agrárembere Életműdíjasa Dr. Szent-Miklóssy Ferenc – A szakmai zsűri kiemelte, hogy Dr. Szent-Miklóssy Ferenc életműve valóban érdemes arra, hogy kitüntessék érte. Kiemelkedő szakmai tudása, alázata valamint a hazai mezőgazdaságért végzett önzetlen munkája példaértékű. A 2020-as Év Agrárembere Életműdíját a Groupama Biztosító támogatta.

Indulhatnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló megosztási eljárások – Az Agrárminisztérium tájékoztatása alapján 2021. 05. 25-től indíthatóak az osztatlan közös tulajdon megszűntetésével kapcsolatos eljárások, köszönhetően a veszélyhelyzeti szabályozás módosulásának.

Kedvezőbbek lettek az aranykalászos gazdaképzés feltételei – Az új szabályozás alapján nem kell jogosítvánnyal rendelkezni az aranykalászos gazdatanfolyam elvégzéséhez – mondta Nagy István agrárminiszter kedden az MTI-nek.

Történelmi léptékű támogatás segíti a termelőket – Történelmi léptékű támogatást jelent a termelőknek, hogy a kormány az uniós agrártámogatások társfinanszírozási arányát 80 százalékra emelte – mondta az agrárminiszter a tárca tájékoztatása szerint kedden Mosonmagyaróváron, az állattartó telepek korszerűsítési pályázatainak okiratátadó rendezvényén.

Július 14-én újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás – Az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolja, így ismét lehetőség lesz az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től lesz ismét lehetőség.

Petíció indul a magyar vidék erejének kifejezéséért – Az agrárium biztos és megnyugtató jövője az egységes fellépésben rejlik, ezért petíció indul az Európai Parlament gazdaellenes akcióival szemben – közölte Nagy István agrárminiszter NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow megnyitóján, szerdán, Mezőfalván.

Megjelent az élelmiszeripari üzemek fejlesztéseit támogató felhívás – Az Agrárminisztérium a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programja keretében 50 milliárd forint keretösszeggel meghirdette az élelmiszeripari üzemek kisléptékű fejlesztését célzó pályázatot – közölte Nagy István agrárminiszter. A felhívás alapján a támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7-étől lesz lehetőség.

Rekordszámú látogatót vonzott a NAK Szántóföldi Napok – Rekordszámú, több mint 20 ezer látogató vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva agrárszakmai kiállításán.

AGRO7 – az agrárvilág heti hírei – E heti rendhagyó híradónkban, az Agrotrend Csoport által életre hívott, idén immár hetedik alkalommal kiírt az Év Agrárembere kitüntető díj gálájáról és a díjazottakról készült összefoglalót tekinthetik meg.

agrotrend.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook