Hírek

Jól halad az ország erdősítése

Ütemterv szerint halad az ország erdősítése, a 2030-ra kitűzött 27 százalékos erdősültség teljesülni fog – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a Fejér vármegyei Martonvásáron.

Létrehozva:

|

Dr. Nobilis Márton a térség országgyűlési képviselőjével gömbszivar fát ültetett el a Településfásítási Program tavaszi faültetésén a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ előtt.
Az államtitkár ezt követően úgy fogalmazott: "a fa otthon dísz, az erdőben árnyék és az élővilágnak élettér", ezért is kiemelten fontos az erdősült területek arányának növelése, amely 46 ezer hektárral nőtt az elmúlt két évben.

Fotó: kormany.hu    

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a településfásítás is ezeket a célokat szolgálja, mindamellett környezetvédelmi és klímavédelmi szempontokat is szolgál. Dr. Nobilis Márton a programmal kapcsolatban ismertette: az elmúlt két évben 36 ezer fát ültettek el belterületen, amelyre a kormány a Vidékfejlesztési Programban 1,5 milliárd forintot biztosított. Jelezte, hogy idén a 10 ezer fő alatti településeken 10 ezer fát fognak elültetni. Tessely Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő hozzátette: a tavasszal kétezret, ősszel további nyolcezer fát fognak elültetni a pályázaton nyertes településeken. Tájékoztatása szerint összesen 13 féle fafajta közül lehetett választani, Martonvásáron kőris, hárs és gömbszivar fajtákat ültettek. A 10-14 centiméter körátmérőjű facsemeték magassága 2-5 méter. Megemlítette, hogy a város több helyszínén, a temető, a sporttelep és az iskola környékén 21 fát ültetnek, amelyhez Nobilis Márton további három fával járult hozzá.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook