Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét

Korszerűsítenék a természettudományos képzés tereit a Debreceni Egyetemen. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el. Az erről szóló ajánlati felhívást december végén jelentette meg az intézmény a Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás szerint az egyetem szándéka olyan új, esztétikus és modern terek létrehozása, ahol a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával inspiráló közösségi, oktatási, munkaterületek alakulnak ki.


Fotó: debrecen.varosom.hu

A Debreceni Egyetem Kémia épület a természettudományi képzés központi oktatóépülete, itt megtalálható a Szerves és Szervetlen Kémia Tanszék, a Biomérnöki Tanszék, az Ásványtani Tanszék, a Földtudományi Intézet irodái, az elméleti oktatási funkciókhoz kapcsolódó szemináriumi és előadó termek, a gyakorlati oktatáshoz kapcsolódó laborok, illetve egyéb hallgatói terek, kiszolgáló helyiségek.

A Kémia Épület pinceszintből, és földszint + 7 emeletből áll, összes területnagysága: 17.315 négyzetméter. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el.

A tervek szerint megújul az épület gépészeti rendszere, mely többek között a fűtési, hűtési, szellőzési, vízellátási és csatornarendszerét érinti. Az erős és gyengeáramú rendszerek esetében új vezetékhálózatot alakítanak ki, ezenfelül cserélik a tűzjelzőhálózatot. Megújul az épület központi részén található három darab nagyelőadó is, a kicserélik a burkolatokat a laborokban, közlekedőkön.

Az ajánlatokat február 7-ig várják.

agrotrend.hu / Magyar Építők

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés