Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Idén is kihirdették Magyarország Legszebb Birtokát

Idén is a siófoki Hotel Azúr adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gála helyszínének szeptember 12-én, ahol átadták a győztes birtok tulajdonosoknak az elismeréseket.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezõgazdaság szereplõinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja a negyedik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj is, amelynek elismerését a siófoki Hotel Azúrban adták át.

Az impozáns gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetõje, a Magyarország Legszebb Birtoka–díj fõszervezõje kezdte meg nyitóbeszédével, ahol számos élményt megosztott a jelenlévõ vendégekkel a díjjal és a birtokok bejárásának kapcsán is.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka fõszervezõje

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezõgazdasági üzleti igazgatója, a Magyarország Legszebb Birtoka fõtámogatója folytatta a köszöntõk sorát, aki kiemelte, hogy kötelességük támogatni az ilyen kezdeményezésû eseményeket, amelyet természetesen óriási szívvel és büszkeséggel tesznek. A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezõgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is fõtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár negyedszer indult útjára.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezõgazdasági üzleti igazgatója

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezõgazdaságért felelõs alelnöke, Zászlós Tibor folytatta a köszöntõ beszédek sorát, aki kiemelt feladatának tartja a gazdák bemutatását, segítését és jövõjük biztosítását. Ez a kezdeményezés abban segíti a magyar társadalmat, akik a fogyasztói ezeknek a termékeknek, hogy megismerhessék, honnan származnak, milyen körülmények közt állították elõ. A gazda milyen szívvel és lélekkel teszi a dolgát, hogy minél jobb, minél magasabb beltartalmi értékû élelmiszer kerüljön a fogyasztó asztalára. Mindezt most meg tudja mutatni. Meg tudja mutatni, hogy nem csak minõség van, hanem csodálatos környezet is, amit épít, és nem csak a munkájára, hanem az életkörülményeire is büszke tud lenni.

Zászlós Tibor, A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezõgazdaságért felelõs alelnöke

Az agrártárca vezetõje, Dr. Nagy István miniszter úr is elmondta köszöntõ beszédét, amelyben megfogalmazta, hogy a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nõtte ki magát. Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetõségeket nyit meg elõttük, hogy még többen megismerhessék õket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Dr. Nagy István agrárminiszter

Végezetül az Országgyûlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj fõvédnöke, Jakab István mondta el köszöntõjét, amelyben kitért arra, hogy minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezõgazdasági tevékenység jelentõségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire. Mi pedig köszönjük neki ezúton is, hogy meggyõzõdésének megfelelõen minden fórumon támogatja a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntetõ díjat.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke

Az idei évben a Magyarország Legszebb Birtoka-díj során hét különbözõ kategóriában érkeztek jelölések az ország minden pontjáról. A szakmai zsûri ennek értelmében 21 csodálatos szépségû birtokot járhatott be, amelyek közül a kategóriák gyõztesei a következõképpen alakultak:

 

– Állattenyésztõ birtok kategória: Iliszi Major

– Családi gazdaság kategória: Nyakas Farm

– Gyümölcstermesztõ birtok kategória: Almakúti Kft.

– Kertészet kategória: Farkas Kertészet

– Precíziós gazdálkodás kategória: Tápió-Táj Kft.

– Szántóföldi növénytermesztõ birtok kategória: Baki Agrocentrum

– Szõlészet-Borászat kategória: Vesztergombi Pincészet

 

– Közönségdíjas: Nyakas Farm

– Az Erste Bank különdíjasa: Green Coop Hungary Kft.

 

A kategóriagyõztesek között helyszíni szavazással, 2020-ban Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút gyõztes a Nyakas Farm lett!

Nyakas András a Magyarország Legszebb Birtoka-díj gyõztese

A díjátadó gála után közösen ünnepeltek a gazdák, a birtoktulajdonosok és a szervezõk is, a felhõtlen hangulatról pedig Tordai Zoltán és zenekara gondoskodott.

Szívbõl gratulálunk a gyõzteseknek!

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés