Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hevesben még utoljára el lehet égetni az avart

Utolsó alkalommal égethetik el a helyiek a kerti hulladékot október 25-én, vasárnap és 29-én, csütörtökön – adta hírül a városvezetés.

A következő évtől, törvénymódosításnak ­köszönhetően, már országszerte tilos lesz a tevékenység. Idén viszont még az illetékes helyhatóságok szabályozhatják, hogy hányszor engednek utat a lombhulladék ilyen módon történő megsemmisítésének. A változás célja a levegő minőségének javítása és az egészségvédelem – írja a heol.hu.

fotó: pixabay.com

Mivel a kertekben keletkezett zöldhulladékot jövő évtől tilos lesz a szabadban elégetni, az ingatlantulajdonosoknak vagy bérlőknek más megoldást kell választaniuk a kerti száraz növények megsemmisítésére.

– Az égetést ki lehet váltani például komposztálással. A lemetszett ágakat, gallyakat aprítógéppel lehet előkészíteni arra, hogy szerves hulladék váljon belőlük. Az önkormányzat továbbra is rendszeresen, a szállítási naptárban meghatározott napokon viteti el a megfelelően előkészített zöldhulladékot a gyöngyösiektől – hívja fel a figyelmet a városvezetés.

agrotrend.hu / heol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés