Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Fontos határidő: 2022-es BIONYOM adatszolgáltatás a Nébih felületén!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a biomassza-kereskedők, biomassza-feldolgozók és az üzemanyag-forgalmazók figyelmét, hogy március 20-ig kell elkészíteniük és elektronikus úton benyújtaniuk a 2022. évre vonatkozó BIONYOM adatszolgáltatást. Az ehhez szükséges webes felület már elérhető a hivatal honlapján.


Illusztráció: agrotrend.hu

A BIONYOM nyilvántartás elektronikus bevallási felülete a Nébih honlapjának Ügyfélprofil felületéről indítható. A BIONYOM elektronikus adatszolgáltatáshoz kapcsolódó nyomtatványok, tájékoztatók és útmutatók, valamint a témához kapcsolódó további, hasznos információk elérhetők a Nébih honlapján.

A BIONYOM adatszolgáltatásról

Az érintetteknek a hivatal által üzemeletetett, közhiteles elektronikus nyilvántartás (BIONYOM) adatszolgáltató felületén évente egyszer, a tárgyidőszakot követő év március 20. napjáig kell eleget tenniük e kötelezettségüknek. Gazdálkodó szervezetek esetében a megfelelő meghatalmazással rendelkező természetes személy, továbbá a cég képviseletére jogosult személy jogosult az éves jelentés beküldésére.

Az adatszolgáltatás két részből áll:
•    Egyrészt a tárgyidőszakban kiadott és felhasznált fenntarthatósági nyilatkozatok és kapcsolódó kereskedelmi dokumentáció megfelelő adatait kell rögzíteni az e célra szolgáló táblázatban.
•    Az adatok feltöltését követően, a vonatkozó digitalizált kereskedelmi dokumentációt is csatolni szükséges.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a Nébih honlapján a https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/egyeb/nyomtatvanyok#EGYEB linken érik el az új adattartalommal felruházott hivatalos formanyomtatványokat, valamint a 2022. évi kereskedelmi adatok rögzítésére szolgáló Adatszolgáltatási Excel sablont.

A szakterület hatósági felügyeletét ellátó szervezeti egységünket pedig a 06-1/336-9488-as telefonszámon, továbbá az mgei@nebih.gov.hu e-mail címen érhetik el.

Kapcsolódó jogszabály:
*a bioüzemanyagok, folyékony bio-energiahordozók és biomasszából előállított tüzelőanyagok fenntarthatósági követelményeiről és igazolásáról szóló 821/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet

agrotrend.hu / NÉBIH

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés