Hírek

Fontos a világkereskedelem szabadsága, de azért a magyar érdekeket külön vegyék figyelembe

Magyarország támogatja az Európai Unió törekvését arra, hogy minél több és minél ambiciózusabb szabadkereskedelmi megállapodást kössön, de elvárja a magyar érzékenységek figyelembe vételét.

Létrehozva:

|

 A magyar gazdaság az elmúlt időszakban is bizonyította versenyképességét. Az export GDP-hez viszonyított aránya tavaly elérte a 90 százalékot, ami bizonyítja, hogy

a Magyarországon működő vállalatok és az általuk előállított termékek és szolgáltatások versenyképesek a világpiacon

– hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Párizsban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletén.

– Magyarország számára rendkívül fontos a világkereskedelem szabadsága, és hogy minél kevesebb akadály álljon útjába a két vagy többoldalú kereskedelmi és gazdasági együttműködéseknek – fogalmazott Szijjártó Péter. 

A távoli országokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok dinamizálásához Szijjártó Péter alapfeltételnek tartja, hogy az Európai Unió a kereskedelmi megállapodásokról szóló tárgyalásait felgyorsítsa. 

– Elvárjuk az Európai Uniótól, hogy ezeken a tárgyalásokon a magyar érzékenységeket figyelembe vegye, amelyek elsősorban a mezőgazdaságot érintik – mondta a miniszter.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook