Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Folyamatosan igényelhetőek a lovassporthoz kapcsolódó támogatások

A Magyar Lovassport Szövetség felhívásai év végéig érhetőek el.

Műhelyprogram 2022

A támogatás célja a lovassportok utánpótlás nevelésével és a sportág népszerűsítésével foglalkozó szakmai műhelyek támogatása, elsősorban lovas szakmai elméleti és gyakorlati képzések megvalósításán keresztül a sport, lótenyésztés és állategészségügy terén – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Támogatás igénybevételére a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált és 2022. évi érvényes tagsággal rendelkező tagszervezetek jogosultak. Egy egyesület összesen hat szakmai napra pályázhat az adott évben azzal, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a bruttó 125.000 Ft/ szakmai nap, (375 000.- Ft / rendezvény) összeget. Jelentkezni 2022. december 10-ig lehet online felületen. A felhasználható támogatás keretösszege 22 000 000.- forint.

Részletes információ a Magyar Lovassport Szövetség összefoglalójában érhető el.

 

Sporteredmény támogatás 2022

A támogatás célja a lovassport versenyeken való részvétel költségeihez való hozzájárulás. Támogatásban részesülhetnek a magyar illetékességű lótulajdonosok, bérlők, vagy a lóval kapcsolatos költségviselők (továbbiakban: költségviselők) támogatása az elért versenyeredmények alapján, akik magyar lófajta törzskönyvében regisztrált, magyar lóútlevéllel rendelkező lovat tartanak. A támogatást, a Magyar Lovassport Szövetség honlapján található online felületén http://ugyfelkapu.lovasszovetseg.hu/ Pályázat menüpontján keresztül lehet igényelni. A támogatási időszak 2022. december 10-ig tart. Bővebb információ a Magyar Lovassport Szövetség összefoglalójában érhető el. A felhasználható támogatás keretösszege 16 000 000 forint.

Szabadidős Szakmai Napok programsorozat 2022

A programsorozat célja, hogy minél több lovardához, lovashoz juthasson el, olyan, a lovassportban tevékenykedő szakember, aki segíthet a szabadidőlovasok szakmai fejlesztésében. Célunk egy egységes képzési rendszer kialakítása, mely ugyanazon irányelveket követve segít megtenni az igényes szabadidősport, a rajtengedély vizsga, vagy az edzői regisztrációs vizsga felé vezető lépéseket.  A támogatást a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált és 2021. évi érvényes tagsággal rendelkező tagszervezetek vehetik igénybe, amelyek lovasai 2021. évben legalább egy szabadidős versenyen részt vettek. A felhasználható támogatás keretösszege 2 500 000.- forint, a támogatás összege nem haladhatja meg a bruttó 50.000 Ft/szakmai nap összeget. A pályázatok leadási határideje: 2022. december 1.

Bővebb információ a Szakág összefoglalójában található.

A rendelkezésre álló keretek kimerülése esetén a pályázatok leadását felfüggesztik.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés