Hírek

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – tudatta a szervezet pénteken.

Létrehozva:

|

A potencianövekedést elősegítő étrend-kiegészítőket gyógyszerhatóanyag jelenléte miatt kellett azonnali hatállyal kivonni – olvashatjuk a Nébih MTI-hez eljuttatott friss közleményében.


Veszélyes hatóanyagok – fotó: pixabay.com

A hivatal arra kéri az érintetteket, hogy a Natur Herb Medical Kft. által forgalmazott Herkules és Maraton extra elnevezésű terméket ne fogyasszák el, azokban laboratóriumi vizsgálatok ugyanis gyógyszerhatóanyagokat, Tadalafilt és Szildenafilt mutattak ki. 

 A Nébih közleményében rámutat: az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszerhatóanyagok nem lehetnek, mert azok keringési és idegrendszeri problémát okozhatnak.    

A gyógyszerhatóanyagok felhasználása kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, az ilyen típusú hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött – tették hozzá. 

Az ügyben az eljárás folyamatban van, a forgalmazó élelmiszer-ellenőrzési bírságra is számíthat. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy jelezzék a Nébih zöldszámán (06-80/263-244) vagy az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu e-mail címen, ha ezeknek a készítményeknek a forgalmazását észlelik.

agrotrend.hu / MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook