Hírek

A magyar termőföld drágulása a magyar termékek árában is jelentős változást hoz

A törvényi szabályozás miatt a termőföld jövedelemtermelő képessége is növekszik, ahogyan a magyar termékek ára is ezzel egyenes arányosságban.

Létrehozva:

|

Drasztikusan mozogtak a termőföld piacon az árak – Törvényi szabályozás miatt beépülhet a piaci árba a föld jövedelemtermelő képessége is.

Megfelelnek az elvárásoknak a hazai zöldség- és gyümölcstermesztők – Folyamatosan, magas színvonalon képesek bizonyítani a magyar szakemberek.

Sokba kerülhet a rossz adminisztráció a halászoknak – A fogási naplók leadási határideje mellett, bizonyos halfajok tilalmi idejére is figyelni kell.

A nyakunkon van február vége és ezzel együtt a 2018. évi fogási naplók leadási határideje is – fotó: MTI

Minimalizálni kell az állatok fájdalmát a levágás során – Nem kaphatnak organikus besorolást az elkábítás nélkül levágott állatokból származó termékek.

Milliárdokat fektet a zöldenergiába az Európai Unió – Az éghajlatváltozást megelőző intézkedések azonnali, kézzelfogható hatást gyakorolnak a környezetre.

Alacsony volt az élelmiszeripar jövedelmezősége 2017-ben – Felmérték a mezőgazdasági és élelmiszeripari szervezetek pár évvel ezelőtti pénzügyi helyzetét.

Íme a leggyakoribb kérdések a földforgalmi törvényt illetően – A 2019. január 11-én hatályba lépett földforgalmi törvény változásával számos kérdés merült fel a földtulajdonosok körében.

Figyelemmel kell kísérni a változásokat – fotó: pixabay.com

Vészesen fogynak a lehetőségek a rovarok elleni védekezésben – Egy új rovarölő szer, ami a szőlő-, gyümölcs- és zöldségtermesztőknek készült, viszont megoldást nyújthat.

Ki kell alakítani az agrárium iránti kötődést a fiatalokban – Nagy lehetőség előtt állnak Tolna megye legnagyobb agrárszakképzőjének diákjai.

Kockázatos-e, ha az élelmiszer műanyaggal érintkezik? – Nyilvános konzultáció indítottak a műanyagokban fellelhető összetevőkről.

Többet fizetnek a magyar minőségért – Egyre népszerűbbek a hazai termékek, sokan vannak, akik magasabb árat is hajlandóak fizetni a magyar áruért a külföldivel szemben.

Már hajlandó többet is fizetni a hazai termékért a magyar vásárló – fotó: InnoFood Marketing Kft.

Ki lesz az Agrárvilág Szépe 2019-ben? – Április végéig várjuk azok jelentkezését, akik nem csak hogy fontosnak tartják az agrárvilág értékeit, de tisztelik a mezőgazdaságból élőket és büszkék rá, hogy életüket meghatározza az agrárium.

Közös agrárpolitika: a minőség fontosabb a gyorsaságnál! – Az európai parlamenti választások után fognak dönteni az agrárreformról.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook