Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A kelet-európai országok segítséget kérnek Brüsszeltől – heti hírösszefoglaló

Jakab István: káros az ukrán gabonadömping. A termőtalajok védelmében. Vetőmagadomán a kárpátaljai gazdáknak. Heti hírösszefoglaló.

Jakab István: meg kell védeni az embereket az ukrán gabonadömping káros hatásaitól – Meg kell védeni az emberek egészségét az ukrán gabonadömping káros hatásaitól – emelte ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

A mezőgazdasági őstermelő személyi jövedelemadó-bevallásával kapcsolatos aktualitások – Elkészítette az adóhatóság a magánszemélyek 2022. adóévre szóló adóbevallási tervezetét a nyilvántartásaiban szereplő adatokból az adóévet követő év február hónapjának utolsó napjáig beérkezett kifizetői adatszolgáltatások alapján.

A beporzók megóvása közös kötelességünk – Közös faültetéssel hívta fel a figyelmet a beporzók védelmére és a biológiai sokféleség megóvására Nagy István agrárminiszter és Marjan Cencen, Szlovénia nagykövete.

Elfújja a szél – termőtalajaink védelmének fontosságáról – Termőtalajaink védelmének fontosságáról a NAK is évek óta tájékoztatja gazdálkodóit, s napjainkra számos fórumon is tájékozódhatnak erről a gazdálkodók, s megtapasztalhatja ezt a társadalom valamennyi szereplője. A változó klíma még inkább rávilágított arra, hogy változtatnunk kell a megszokott talajművelési módozatainkon annak érdekében is, hogy a földünk talaját helyben tartsuk, s a kellő gondoskodás eredőjeként szerkezetessé tett talajainkban megtartsuk helyben a vizet, mely az aszályos, vízhiányos periódusok megrövidítését is elősegítheti gazdaságunkban.

Hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében – Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak – hangzott el az Országgyűlés plenáris ülésén. A moratórium, tehát az engedély megszerzésének határideje december 31-én jár le.

Öt és félmilliárd forint érkezik az anyajuhtartóknak – Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Vetőmagadományok segítik a kárpátaljai magyar gazdákat – Magyarországi gazdák és agrárcégek vetőmagadománya is segíti a kárpátaljai magyar gazdákat a tavaszi vetési munkák során. Az 500 zsáknyi adomány átadására március 28-án került sor, Beregszászon.

A településfásítási program fő célja a vidék megerősítése – A településfásítási program fő célja a vidék megerősítése, a vidéken élő emberek támogatása – mondta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Csongrád-Csanád vármegyei Balástyán, ahol 30 fát ültettek a program keretében.

Emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban – A szűkös kínálat miatt kisebb mértékben emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban – közölte a Juh Terméktanács az MTI-vel csütörtökön.

Így védekezzünk poloska, darázs és moly ellen – A rovarok és kártevők ellen több módszer is létezik, kérdés azonban, hogy ezek mennyire váltak be az utóbbi időben. Ugyanakkor, amikor védekezésről beszélünk, akkor léteznek olyan megoldások is, amelyek kevésbé a vegyszerről és a környezet terheléséről szólnak, sokkal inkább annak a kíméléséről.

Kelet-európai állam-és kormányfők közösen kérnek segítséget Brüsszeltől az ukrán gabonaimport miatt – A magyar, a lengyel, a szlovák és a román miniszterelnök, valamint a bolgár elnök közös levélben kérte Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, hogy a Bizottság haladéktalanul hozzon intézkedéseket az Ukrajnából érkező megnövekedett gabonaimport okozta tarthatatlan helyzet kezelésére, jelentette be Nagy István agrárminiszter.

agrotrend.hu

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés