Hírek

60 ezer tonna keveréktakarmányt is készíthetnek a Gyermelyi új gyárában

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással új takarmánygyárat épített, ami alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal.

Létrehozva:

|

A legmodernebb technológia alkalmazásával működő, 10 t/óra kapacitású üzemet adott át a Gyermelyi Vállalatcsoport. Az üzem saját állatállományának ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira – ismertették közleményben.

A másfél év alatt megvalósult beruházást követően jelentősen megnövekedett a kapacitás, ez a korábbiaktól eltérően immár külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt, mely egyben cél is az ágazat számára.

Az alapanyagok fentről lefele áramolva, emeletenként mérési vagy feldolgozási folyamaton mennek keresztül – fotó: Gyermelyi Vállalatcsoport

A takarmánygyár alkalmas dercés és granulált takarmány előállítására, valamint a késztakarmány folyékony alapanyaggal (enzimmel, vitaminnal), illetve olajjal való bevonására is.

A korszerű berendezések lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását, mely az alkalmazott technológiának köszönhetően hatékonyabban hasznosul, és épül be az állatok szervezetébe.

A takarmánygyár vezérlése, mérlegrendszere teljesen automatizált. Az üzem alapanyag-beszerzési, tárolási, technológiai, minőségbiztosítási rendszere a garanciája annak, hogy az előállított tápok maximálisan kielégítsék az állatok igényét.

Az új üzem Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitásának tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását, emellett a héjas tojás értékesítését is növelni kívánja a cégcsoport.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook