Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

459 új koronavírusos Magyarországon egyetlen nap alatt

Minden eddiginél magasabb ez a szám. Egy idős, krónikus beteg elhunyt. Az aktív fertőzöttek száma 2817.

459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős, krónikus beteg – közölte a Koronavírus.gov.hu portál. Ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 82 éves krónikus beteg az elhunyt, az számuk így 621 főre emelkedett, 3944-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 2817 fő. Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. A kormány pénteken összeül, és értékeli a helyzetet, döntéseket is hozni fog.

Fotó: pikist.com

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei, a V4-országokra speciális szabályok vonatkoznak. Ennek megfelelően újabb határátkelők is nyíltak. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – hívja fel a figyelmet a közlés.

agrotrend.hu / Infostart

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés